Chimichangas - gratinerade burritos med kycklingröra

16
2 Klimatsmart
Chimichangas - gratinerade burritos med kycklingröra

Chimichanga är som en friterad burrito, men i detta receptet gratineras chimichangan i ugnen. Hur gott? Mjukt tortillabröd fylls med en läcker blandning av stekt kyckling, bönor, paprika, majs och toppas med riven ost.

Skriv ut
Chimichangas - gratinerade burritos med kycklingröra

Ingredienser

4 portioner
500 g
kycklinglårfilé
3 msk
rapsolja
1
gul lök
1/2
röd paprika
2 dl
svarta bönor
1 dl
majs
1
påse Enchiladas kryddmix (à 28 g)
1
ägg
2 dl
riven ost
1
paket tortillabröd medium (à 8 st)

För alla

Läs noga innehållet på kryddmixen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Lars

1/13/2021

Gott värre! Med en finhackad chili i också så blir det ytterligare latinamerikansk sting.

Madeleine

9/29/2019

Gick inte riktigt att rulla ihop tortillan även när jag tog mindre än 1 dl fyllning, vik ihop, det funkar bra!

Näringsvärde per portion

Energi 2760 KJ / 659 kCal
Fett 21 g
Salt 3.51 g
Kolhydrater 64 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept