Chimichangas - gratinerade burritos med kycklingröra
Chimichanga är som en friterad burrito, men i detta receptet gratineras chimichangan i ugnen. Hur gott? Mjukt tortillabröd fylls med en läcker blandning av stekt kyckling, bönor, paprika, majs och toppas med riven ost.
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
3 msk rapsolja
1 gul lök
1/2 röd paprika
2 dl svarta bönor
1 dl majs
1 påse Enchiladas kryddmix (à 28 g)
1 ägg
2 dl riven ost
1 paket tortillabröd medium (à 8 st)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 659 kCal
Fett21 g
Salt3.51 g
Kolhydrater64 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och jättegott! Jag gjorde två satser, en med kyckling och en med quorn. Skippade ägg men hade i crème fraiche så det blev saftigare.
Catarina
2024-03-03Supergott! De fick precis plats i min ugnsform jag har där hemma.
Tova
2022-08-31Gott. Påminner om när jag åt chimichanga första gången i London
Ingrid
2022-03-13