Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Asiatiska pastaknyten (variant på dumplings)

Rolig och mättande förrätt eller plockmat på buffén. Asiatiska pastaknyten har en mumsig blandning av stekt svamp och salt blandfärs. Ångkoka knytena för bästa smak och servera med soja.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp olja i en panna. Grovhacka svampen. Fräs svamp, lök och vitlök ett par minuter. Salta och peppra. Lägg över svampblandningen på en tallrik.
  2. Torka ur pannan. Hetta lite olja. Stek färsen. Finfördela den med en gaffel.
  3. Tillsätt svampen. Rör ner mjölet. Blanda i woksåsen och låt fräsa ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  4. Lägg ut lasagneplattorna. Skär ut 20 rundlar (för 20 st) med hjälp av ett glas som mall. Täck dem med en fuktig handuk så att de inte torkar.
  5. Lägg en pastarundel i handen. Pensla ena kanten tunt med äggula. Lägg ca 1 tsk färs i mitten, vik över till halvmåneform och tryck ihop kanterna med fingrarna. Upprepa proceduren med resterande deg.
  6. Ångkoka knytena i ca 3 minuter. Degen ska vara lite "torrare" än för t ex ravioli. Servera som förrätt med wok- eller sojasås.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 msk olja
  • 2 msk shiitakesvamp eller annan svamp
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 150 g blandfärs
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk woksås
  • 1 paket färska lasagneplattor (à ca 200 g)
  • äggula till pensling
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?