Asiatiska nudlar med bogfläsk och rostade jordnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiatiska nudlar med bogfläsk och rostade jordnötter

Supergott och enkelt recept på asiatiska nudlar med bogfläsk och rostade jordnötter. Du gör en stir fry-sås av bland annat sesamolja, sweet chili och ingefära. Blanda såsen med nötter, fläsk, nudlar, sockerärter och rädisor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ingredienserna till stir fry såsen.
  2. Strimla bogfläsket och sockerärterna fint. Hacka nudlarna lätt och spola dem i kallt vatten.
  3. Rosta jordnötterna i en torr teflonpanna. Tillsätt bogfläsket och stek det 3-5 minuter. Blanda i nudlar, sockerärter och rädisor.
  4. När allt är varmt tillsätts såsen. Rör om och servera.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g bogfläsk
  • 50 g sockerärtor
  • 400 g kokta nudlar eller spagetti
  • 20 g osaltade jordnötter
  • 8 rädisor
Stir fry sås
  • 3 msk asiatisk fisksås
  • 1 droppe sesamolja
  • 1/2 dl risvinäger eller annan vit vinäger
  • 2 msk sweet chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 bit färsk skalad och riven ingefära
  • 2 msk majsolja
Lägg till i inköpslistan