Asiatisk rödkålssallad med rostbiff
Allehanda sorters kål är bara så bra mat! I den här rödkålssalladen med asiatisk dressing kan du lika väl ta grön-, vit- eller spetskål – eller varför inte en blandning? Förstärk med gröna salladsblad, avokado och sojabönor. Bjud med rostbiff och salta jordnötter. Gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
4 portioner
200 g strimlad kål (t ex röd-, grön- eller vitkål)
1 påse blandsallad (à 65 g)
2 tärnade avokador
250 g tinade sojabönor
2 msk rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk riven ingefära
1 tsk honung
1 finhackad chilifrukt
120 g rostbiff
Topping
rostade kokoschips
grovhackade salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkning är inkl. topping.
Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein20 g
Kommentarer
Supergod! Brukar byta ut rostbiffen mot räkor och addera gurka/rädisor
Therese
2024-05-29Gott! Tog bröd till för chilin gjorde den stark.
Maria
2022-01-06