Asiatisk rödkålssallad med rostbiff
Allehanda sorters kål är bara så bra mat! I den här rödkålssalladen med asiatisk dressing kan du lika väl ta grön-, vit- eller spetskål – eller varför inte en blandning? Förstärk med gröna salladsblad, avokado och sojabönor. Bjud med rostbiff och salta jordnötter. Gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
4 portioner
200 g strimlad kål (t ex röd-, grön- eller vitkål)
1 påse blandsallad (à 65 g)
2 tärnade avokador
250 g tinade sojabönor
2 msk rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk riven ingefära
1 tsk honung
1 finhackad chilifrukt
120 g rostbiff
Topping
rostade kokoschips
grovhackade salta jordnötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkning är inkl. topping.
Gör så här
Tips
Byt ut rostbiffen mot halloumi för en vegetarisk variant.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein20 g
Kommentarer
Supergod! Brukar byta ut rostbiffen mot räkor och addera gurka/rädisor
Therese
2024-05-29Gott! Tog bröd till för chilin gjorde den stark.
Maria
2022-01-06