Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära

Prova asiatisk kycklingfärssås med ris istället för köttfärssås och spagetti till middag. Med kycklingfärs, morötter, kokosmjölk, ingefära, vitlök och ketjap manis – söt soja. Smakrikt och gott middagstips, som en enkel thaigryta. Servera med nudlar.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 msk skalad riven ingefära
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 röd spansk peppar
3 msk ketjap manis (söt soya)
salt
peppar
Till servering
risnudlar eller äggnudlar
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2719 KJ / 652 kCal
Fett35.1 g
Kolhydrater59.2 g
Protein29.1 g
Kommentarer
20 stRätt OK. 15 minuters kok tar bort mycket av hettan och smaken av ingefäran. Vattnet helt onödigt, blev nästan som en soppa. Saknade lite syra, stoppade i lite lime kaffir blad. Stoppa i ingefäran mot slutet? Chilin oxå?
Hans
Ett väl använt recept som jag ofta delar med vänner och kollegor. Enkelt och jättegoda smaker.
Helene
har ni inte glömt kycklingfärsen ???????
Gerd
Hej Gerd! Var saknar du den? Den står ju med i både ingredienslistan och sen också i beredningen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket