Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Asiatisk köttfärssås

På ett väldigt enkelt sätt kan man få köttfärssåsen att påminna om Fjärran Östern. Tillsätt bara färsk ingefära och soja så har du en ny och annorlunda variant på såsen. Med rivna morötter i den får vi också i oss nyttiga grönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök. Riv morötterna grovt.
  3. Fräs lök, vitlök och färsen i oljan i en gryta. Blanda ner morötterna och låt dem fräsa med några minuter.
  4. Rör ner tomatkross, vatten, ingefära och soja. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka broccolibuketterna i saltat vatten.
  6. Servera köttfärssåsen med riset och broccolin.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • ca 400 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk japansk soja
  • salt och peppar
  • 400 g broccolibuketter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2125 kJ / 507 kCal