Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Betyg 3.9 av 5.69 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Fräscha smaker i ett glas och otroligt lyxigt som förrätt på nyår är denna skaldjurscocktail med asiatisk touch. Ponzu är en japansk syrlig sås, här gör vi den på apelsin, lime och citron och ringlar över laxen och pilgrimsmusslorna strax före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Ingredienser

6 portioner
1 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)
1 mango
4 rädisor
2 salladslökar
300 g skinnfri laxfilé (gärna salmalax eller Finestlax från Leröy)
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 - 1 msk finriven färsk ingefära
1 avokado

Ponzudressing

2 1/2 msk japansk soja
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad limejuice
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja

Till garnering

80 g lax- eller forellrom
1 msk rostade sesamfrön
dillvippor eller koriander

Gör så här

04:00:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegod varje gång. Lätt att göra.

    Mona

  • Dressingen kan med fördel rundas av med en skvätt Mirin för litet sötma och gärna ett par droppar sesamolja.

    Sven

    Hej Sven! Tack för att du delar med dig av dina tips! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Pilgrimsmusslor på spenatbädd
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pilgrimscarpaccio med mangosalsa
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hummertoast
    Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Carpaccio på pilgrimsmussla
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad