Asiatisk gurksallad med böngroddar och koriander
Gurka tillsammans med asiatiska smaker är en så kallad match made in heaven. Servera gurka och böngroddar med en asiatisk dressing med bland annat soja, sesamolja och risvinäger och vänd ner hackad koriander och sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
Ingredienser
4 portioner
1/2 bananschalottenlök
1 msk finhackad ingefära
5 msk japansk soja
3 msk risvinäger
1 msk strösocker
1 1/2 msk sesamolja
2 gurkor
3 salladslökar
120 g böngroddar
1 kruka koriander
1 1/2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi576 KJ / 137 kCal
Fett7 g
Salt3.3 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g
Kommentar
Riktigt fräscht och gott! Adderade hackade chilijordnötter för extra sting och crunch.
Ida
2024-05-26