UNDER 15 MIN | Enkel

Syrlig gurksallad med dill

Gurksallad med dill är ett enkelt och fräscht tillbehör som passar fint till vårens och sommarens måltider. Du svänger snabbt ihop gurksalladen av urkärnad gurka, finskivad silverlök, vinäger, socker och salt. Och färsk dill förstås!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur gurkan. Skär i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt.
  2. Rör ihop vinäger, socker och salt. Blanda med gurkan, silverlöken och hackad dill vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 1 stor gurka
  • 1 silverlök
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl hackad dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 153 kJ / 37 kCal