Kryddig mango med kokospudding
Denna kryddiga mango med kokospudding är en suverän efterrätt med krämig känsla. Den lena puddingen på mjölk, ägg och kokosmjölk får en smak av kardemumma och tillsammans med den i lag tillredda mangon får du en skön brytning.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
4 portioner
1 mango
1 1/2 dl mjölk (3%)
3/4 dl strösocker
1 krm malen kardemumma
1 ägg
2 äggulor
2 dl kokosmjölk
1 citrongräs
1/2 röd chilifrukt t ex spansk peppar
1 1/2 dl vatten
juicen av 1 lime
1 dl strösocker
6 kaffir limeblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Puddingen blev för lös trots 40 min i ugnen, skulle nog behöva lite gelatin i den. Var tvungen att sila av lagen för att få ur citrongrässtrimlorna och då silades ju även chilin bort. Tillsatte då resten av chilin till lagen efteråt. Tillsatte ingen lag alls i purén, det blev lite väl lös ändå. Det tog lång tid att göra denna efterrätt och tyvärr inte värd besväret.
Wenche
2020-05-02