Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kryddig mango med kokospudding

Denna kryddiga mango med kokospudding är en suverän efterrätt med krämig känsla. Den lena puddingen på mjölk, ägg och kokosmjölk får en smak av kardemumma och tillsammans med den i lag tillredda mangon får du en skön brytning.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka upp mjölk, socker och kardemumma. Vispa upp ägget och de extra äggulorna. Vispa i den varma mjölken i äggen. Blanda i kokosmjölken och häll upp i portionsformar.
  3. Ställ formarna i en ugnssäker form och fyll upp med hett vatten. Grädda ca 30 minuter i ugn tills de stelnar. Ställ kallt. 
  4. Krossa citrongräset. Kärna ur och finhacka den spanska pepparn. Koka upp tillsammans med vatten, limejuice, socker och limeblad. Låt svalna. Ta upp citrongräs och limeblad.
  5. Skala och skiva mangon Lägg den i lagen. Lyft ut 1/4 av mangon och 1/4 av lagen (för 4 port) och mixa till en slät puré. Späd med lag till lagom konsistens. Servera tillsammans med puddingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 mango
  • 1 1/2 dl mjölk (3%)
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 citrongräs
  • 1/2 röd chilifrukt t ex spansk peppar
  • 1 1/2 dl vatten
  • juicen av 1 lime
  • 1 dl strösocker
  • 6 kaffir limeblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?