Pasta Bolognese på högrev

Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
6
Pasta Bolognese på högrev

Pasta bolognese på högrev har en svårslagen fyllighet och perfekt sälta i smaken. Det är en mustig specialbolognese som genom smaksättare som bland annat rött vin, sardellfiléer och rotselleri blir en pasta bolognese som passar för finmiddagar och fester.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Pasta Bolognese på högrev

Ingredienser

4 portioner
1 kg  högrev
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
4   sardellfiléer i olja
2   morötter
100 g  rotselleri
2   burkar körsbärstomater (à 400 g)
2 dl  rött vin
1/2 tsk  socker
2 msk  finhackad rosmarin
400 g  pasta (t ex pappardelle)
2 msk  olivolja
1 1/2 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar

Till servering

ca 2 dl finriven parmesan
ev basilika

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Bytte ut selleri mot palsternacka, la till timjan, oregano och ett lagerblad. Kokade i 5.5 timmar. Magiskt 😋

Anders

2022-09-11

Ni som provat, kör ni på färsk eller torkad rosmarin?

Evelina

2014-03-11

Låt det hela koka hela eftermiddagen så blir det tokgott!!

Oskar

2014-02-05

Testa liknande recept

Långkokt högrev
Betyg 2.4 av 5.
380 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt högrev med rotfrukter
Betyg 2.8 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör
Betyg 3.5 av 5.
104 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långkokt chili på högrev med choklad
Betyg 4.4 av 5.
169 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långkok på koreanska
Betyg 3.9 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga