Pasta Bolognese på högrev

48
5
Pasta Bolognese på högrev

Pasta bolognese på högrev har en svårslagen fyllighet och perfekt sälta i smaken. Det är en mustig specialbolognese som genom smaksättare som bland annat rött vin, sardellfiléer och rotselleri blir en pasta bolognese som passar för finmiddagar och fester.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Pasta Bolognese på högrev

Ingredienser

4 portioner
1 kg högrev
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 sardellfiléer i olja
2 morötter
100 g rotselleri
2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
2 dl rött vin
1/2 tsk socker
2 msk finhackad rosmarin
400 g pasta (t ex pappardelle)
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Till servering

ca 2 dl finriven parmesan
ev basilika

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Evelina

2014-03-11

Ni som provat, kör ni på färsk eller torkad rosmarin?

Oskar

2014-02-05

Låt det hela koka hela eftermiddagen så blir det tokgott!!

Lena

2012-11-19

Mums vad gott, och så lätt att göra! Nästa gång ska jag prova att ha i lite rökt sidfläsk också.