Pasta Bolognese på högrev

Pasta bolognese på högrev har en svårslagen fyllighet och perfekt sälta i smaken. Det är en mustig specialbolognese som genom smaksättare som bland annat rött vin, sardellfiléer och rotselleri blir en pasta bolognese som passar för finmiddagar och fester.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 kg högrev
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 sardellfiléer i olja
2 morötter
100 g rotselleri
2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
2 dl rött vin
1/2 tsk socker
2 msk finhackad rosmarin
400 g pasta (t ex pappardelle)
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
ca 2 dl finriven parmesan
ev basilika
Gör så här
00:03:00
01:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte ut selleri mot palsternacka, la till timjan, oregano och ett lagerblad. Kokade i 5.5 timmar. Magiskt 😋
Anders
2022-09-11Ni som provat, kör ni på färsk eller torkad rosmarin?
Evelina
2014-03-11Låt det hela koka hela eftermiddagen så blir det tokgott!!
Oskar
2014-02-05