Asiatisk buljong med högrev

Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Asiatisk buljong med högrev

Att göra egen buljong är enklare än vad du tror. Här får en bit högrev koka mör med ingefära, stjärnanis och japansk soja. Bjud köttet i skivor, kompa med vitlöksdoftande rotfruktsstrimlor och len kantarellkräm. Slå över den mustiga buljongen och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Asiatisk buljong med högrev

Ingredienser

6 portioner

Högrevsbuljong

1 gul lök
3 cm ingefära
200 g purjolök (den gröna delen, 200 g motsvarar ca 1/2 purjo)
1 kg högrev (i bit)
ca 2 l vatten
2 stjärnanis
10 svartpepparkorn
3 msk japansk soja
1 tsk strösocker
1 tsk sambal oelek
1 tsk äppelcidervinäger
salt

Grönt krisp

1/2 vitlöksklyfta
1 krm salt
1/2 dl rapsolja
1 morot
1/2 purjolök (det vita)
65 g babyspenat

Kantarellkräm

1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 lagerblad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g förvällda kantareller
2 msk färskost

Gör så här

01:30:00
01:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Supergott!! Den här rätten kommer jag laga igen.

    Karolina

  • Jättegott! Men jag brukar lägga till några buljong tärningar för lite mustigare smak på buljongen.

    Emma

  • Kryddade upp köttet och buljongen enligt tidigare kommentarer. Fick en positiv respons från resten av familjen. Funderar dock på att nästa gång låta purjon bli lite mjuk i buljongen.

    Lars

  • Även jag följde receptet exakt och blev mycket besviken på smaken. Tråkigt och smaklöst, inte vad man förväntar sig efter att lagt ner två timmar på en rätt. Kantarellkrämen var tyvärr också en besvikelse. Jag hade hellre bara stekt dem i smör om jag visste resultatet av krämen.

    Josefine

  • Jag följde receptet till "punkt och pricka" och blev lite besviken. Själva konceptet var kul, men jag hade förväntat mig betydligt mer när det gällde smaken. Det smakade inte dåligt, men det "hände" ingenting. Kantarellkrämen var helt OK, annars var det ingen höjdare.

    Anders

Näringsvärde per portion

Energi1539 KJ / 369 kCal
Fett22 g
Salt2.82 g
Kolhydrater7 g
Protein35 g

Testa liknande recept

  • Långgrillade oxspjäll
    Betyg 2.7 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad högrev med lingonglaze
    Betyg 3 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Egenmald hamburgerfärs
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad