Asiatisk buljong med högrev

Att göra egen buljong är enklare än vad du tror. Här får en bit högrev koka mör med ingefära, stjärnanis och japansk soja. Bjud köttet i skivor, kompa med vitlöksdoftande rotfruktsstrimlor och len kantarellkräm. Slå över den mustiga buljongen och njut.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Ingredienser
6 portioner
Högrevsbuljong
1 gul lök
3 cm ingefära
200 g purjolök (den gröna delen, 200 g motsvarar ca 1/2 purjo)
1 kg högrev (i bit)
ca 2 l vatten
2 stjärnanis
10 svartpepparkorn
3 msk japansk soja
1 tsk strösocker
1 tsk sambal oelek
1 tsk äppelcidervinäger
salt
Grönt krisp
1/2 vitlöksklyfta
1 krm salt
1/2 dl rapsolja
1 morot
1/2 purjolök (det vita)
65 g babyspenat
Kantarellkräm
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 lagerblad
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g förvällda kantareller
2 msk färskost
Gör så här
01:30:00
01:00:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1539 KJ / 369 kCal
Fett22 g
Salt2.82 g
Kolhydrater7 g
Protein35 g
Kommentarer
5 stSupergott!! Den här rätten kommer jag laga igen.
Karolina
Jättegott! Men jag brukar lägga till några buljong tärningar för lite mustigare smak på buljongen.
Emma
Kryddade upp köttet och buljongen enligt tidigare kommentarer. Fick en positiv respons från resten av familjen. Funderar dock på att nästa gång låta purjon bli lite mjuk i buljongen.
Lars
Även jag följde receptet exakt och blev mycket besviken på smaken. Tråkigt och smaklöst, inte vad man förväntar sig efter att lagt ner två timmar på en rätt. Kantarellkrämen var tyvärr också en besvikelse. Jag hade hellre bara stekt dem i smör om jag visste resultatet av krämen.
Josefine
Jag följde receptet till "punkt och pricka" och blev lite besviken. Själva konceptet var kul, men jag hade förväntat mig betydligt mer när det gällde smaken. Det smakade inte dåligt, men det "hände" ingenting. Kantarellkrämen var helt OK, annars var det ingen höjdare.
Anders