Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Tomat- och fetaostsallad

(13)
15 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Tomat- och fetaostsallad är en njutbar modern sallad med touch av Medelhavet. Rödlök, basilika och olivolja är smaskiga ingredienser. Myntablad tillför en spännande smak till salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg blandade tomater
  • 200 g fetaost
  • 2 rödlökar
  • 1 dl basilikablad
  • 2 msk plockade myntablad
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett stort fat eller form.
  2. Bryt fetaosten i bitar och lägg på tomaterna. Skala och strimla rödlöken. Riv basilika och mynta i bitar (använd inte kniv).
  3. Fördela örterna och rödlöken på tomaterna. Ringla över olivolja, salta och peppra.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost.