Tomat- och fetaostsallad
Tomat- och fetaostsallad är en klassisk sallad som får tankarna att åka till södra Europa och Medelhavet. Rödlök, basilika och olivolja är smakrika ingredienser. Myntablad i denna version tillför en extra spännande smak till salladen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
Ingredienser
4 portioner
6 tomater (ca 800 g)
150 g fetaost
1 rödlök
1/2 kruka basilikablad
1/4 kruka myntablad
1/2 dl olivolja
1/2 citron
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1045 KJ / 251 kCal
Fett19 g
Salt1.5 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g
Kommentarer
VEM använder 1 dl olja, sjukt
Olivia
2021-12-08Tack för era kommentarer Olivia och Kirsi! Vi har uppdaterat receptet och justerat mängderna i salladen. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-04-11Superduper gott!! Man behöver dock inte använda så mycket olivolja.
Kirsi
2007-08-25