Tomat- och fetaostsallad

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
2
Tomat- och fetaostsallad

Tomat- och fetaostsallad är en klassisk sallad som får tankarna att åka till södra Europa och Medelhavet. Rödlök, basilika och olivolja är smakrika ingredienser. Myntablad i denna version tillför en extra spännande smak till salladen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Tomat- och fetaostsallad

Ingredienser

4 portioner
6   tomater (ca 800 g)
150 g  fetaost
1   rödlök
1/2   kruka basilikablad
1/4   kruka myntablad
1/2 dl  olivolja
1/2   citron
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

VEM använder 1 dl olja, sjukt

Olivia

2021-12-08

Superduper gott!! Man behöver dock inte använda så mycket olivolja.

Kirsi

2007-08-25

Testa liknande recept

Gröna såsen
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fetaostdipp
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade grönsaker med balsamvinägrett och fetaost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurksallad med yoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filorullar med fetaost och mynta
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biffsallad
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga