Tomat- och fetaostsallad

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
2
Tomat- och fetaostsallad

Tomat- och fetaostsallad är en klassisk sallad som får tankarna att åka till södra Europa och Medelhavet. Rödlök, basilika och olivolja är smakrika ingredienser. Myntablad i denna version tillför en extra spännande smak till salladen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Tomat- och fetaostsallad

Ingredienser

4 portioner
6 tomater (ca 800 g)
150 g fetaost
1 rödlök
1/2 kruka basilikablad
1/4 kruka myntablad
1/2 dl olivolja
1/2 citron
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

VEM använder 1 dl olja, sjukt

Olivia

2021-12-08

Tack för era kommentarer Olivia och Kirsi! Vi har uppdaterat receptet och justerat mängderna i salladen. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-04-11

Superduper gott!! Man behöver dock inte använda så mycket olivolja.

Kirsi

2007-08-25

Näringsvärde per portion

Energi1045 KJ / 251 kCal
Fett19 g
Salt1.5 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Gröna såsen
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade grönsaker med balsamvinägrett och fetaost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchinibiffar med fetaost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Piggelin sommarsallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostdipp
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga