Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Soja och citron lyfter köttsmaken på fläskkarrén och ger även en ruggigt god skysås ihop med rosmarin. Servera gärna med ångkokta grönsaker, t ex morot, broccoli och sugar snaps – skonsamt och nyttigt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Ingredienser

4 portioner
4   skivor fläskkarré (à ca 150 g)
1 tsk  torkad rosmarin
3/4 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 msk  olja
finrivet skal av 1   citron
2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  japansk soja
1 dl  vatten
1/2 dl  vispgrädde
1 msk  smör

Ångade grönsaker

1   broccoli (à 250 g)
2   morötter
1   ask sugarsnaps (à 150 g)
1 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Porchetta di fano
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatistärningar med rosmarin och oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ångad broccoli med äpple och sardelldressing
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karré med krispig kålsallad
Betyg 3.2 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnskarré med frukt och grönsaker
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga