Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Soja och citron lyfter köttsmaken på fläskkarrén och ger även en ruggigt god skysås ihop med rosmarin. Servera gärna med ångkokta grönsaker, t ex morot, broccoli och sugar snaps – skonsamt och nyttigt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Ingredienser
4 portioner
4 skivor fläskkarré (à ca 150 g)
1 tsk torkad rosmarin
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk japansk soja
1 dl vatten
1/2 dl vispgrädde
1 msk smör
Ångade grönsaker
1 broccoli (à 250 g)
2 morötter
1 ask sugarsnaps (à 150 g)
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
00:15:00
00:02:00
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer