Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Soja och citron lyfter köttsmaken på fläskkarrén och ger även en ruggigt god skysås ihop med rosmarin. Servera gärna med ångkokta grönsaker, t ex morot, broccoli och sugar snaps – skonsamt och nyttigt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram köttet och låt det bli rumsvarmt. Torka av köttskivorna. Krydda dem runt om med rosmarin, salt och peppar. Låt stå 15 minuter.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn köttet på varje sida. Sänk värmen något. Tillsätt citronskal, citronjuice, soja och smör.
  3. Fortsätt steka köttet ca 2 minuter per sida. Skeda över citronsmöret lite då och då.
  4. Vispa ner vatten och grädde i pannan. Koka upp, låt koka någon minut.
  5. Ångade grönsaker: Ansa och skär broccoli i buketter. Skala broccolistammen och skär i sneda slantar. Skala och skär morötter i 1/2 cm tjocka slantar. Lägg morötter och broccoli i en bambu ångare eller ett durkslag, de grövsta bitarna längst ner. Koka upp en bottenskyla vatten i en kastrull som bambuångaren/durkslaget får plats i.
  6. Lägg på ett lock och ångkoka grön sakerna 5–10 minuter, de ska vara krispiga. Tillsätt sugar snaps de sista 2 minuterna. Skölj grönsakerna hastigt i iskallt vatten (då behålls färgen bättre). Blanda med olivolja. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera citronkarrén med skysåsen, ångade grönsaker samt kokt potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskkarré (à ca 150 g)
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
Ångade grönsaker
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 2 morötter
  • 1 ask sugarsnaps (à 150 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?