Ärtiga fredagstortillas
Frasiga ärtbiffar som påminner om falafel i smaken, men som görs på okokta gula ärter i stället för kikärter. Bjud med tortillabröd, sallad och guacamole och du har en nyttig och fräsch vegetarisk rätt som funkar utmärkt till fredagsmyset i stället för tacos.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
4 portioner
Ärtbiffar
250 g torkade gula ärtor
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
1/2 msk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk finrivet citronskal
1 tsk malen spiskummin
1 dl hackad mynta
rapsolja till stekning
Tillbehör
2 tomater
1 rödlök
1 röd chili (t ex spansk peppar)
3 avokador
färskpressad juice av 1/2 lime
1/2 kruka hackad färsk koriander
1 krm salt
1 krm svartpeppar
8 tortillabröd
1 strimlad romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2421 KJ / 579 kCal
Fett23 g
Salt3.3 g
Kolhydrater64 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Goda smaker, men usel konsistens. Kommer inte göra dem igen.
Jan
2023-07-20Mycket goda och frasiga. Fick några hårda ärtor som inte mixades
Helena
2021-07-24Ska man inte koka ärtorna innan man mixar dom?
Paula
2020-07-28Hej Paula! Nej, du ska bara blötlägga dem i 12 timmar som det står i receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-31