En riktigt god falafel görs på okokta kikärter, men det går lika bra med våra svenska, gula ärter. Ärtbiffarna får en härligt knaprig yta, men med ett mjukt inre. Smaksätt dem gärna med citronskal, spiskummin, mynta och koriander. Stoppa i pitabröd med goda grönsaker och en krämig sås.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag kanske är trög MEN!! Mixa noga noga alla ärter. Jag gjorde som jag brukar göra med bönbiffar och lämnade några ärter hela. GÖR INTE DET. Jag höll på att bli av med min tand och mina fyllningar. Mixa allt jättenoga i en matberedare (undvik mixstav). De omixade ärterna är stenhårda eftersom dom är okokta. Jag fick slänga allt. Annars var dom ju supergoda och jag gjorde om igen på rätt sätt. Gör inte samma dumma misstag!!
Sara
2023-02-24Falafel faller sönder när man steker om man har använt kokta kikärtor. Det ska endast vara blötlagda kikärtor. Misstänker att stärkelsen i ärtan beter sig på samma sätt om den blir kokt. Har ännu inte provat laga receptet, men tänkte inte koka ärtorna. När vi gör falafel, då kör vi kikärtorna genom en köttkvarn för dom är så hårda att en matberefare inte riktigt rår på dom. Testa det även med gula ärtor :)
Jonas
2022-09-20De var supergoda. Varför använder man bakpulver i receptet?
Sara
2021-12-10Hej Sara! Här har du förklaringen till det: https://www.ica.se/buffe/artikel/basta-veggobiffen/ Lycka till! Hälsningar MIchelle
Redaktionen
2021-12-17