Ärtbiffar med okokta gula ärter

89
15
Ärtbiffar med okokta gula ärter

En riktigt god falafel görs på okokta kikärter, men det går lika bra med våra svenska, gula ärter. Ärtbiffarna får en härligt knaprig yta, men med ett mjukt inre. Smaksätt dem gärna med citronskal, spiskummin, mynta och koriander. Stoppa i pitabröd med goda grönsaker och en krämig sås.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Ärtbiffar med okokta gula ärter

Ingredienser

4 portioner
250 g torkade gula ärtor
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
1/2 msk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
rapsolja till stekning

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Sara

2021-12-10

De var supergoda. Varför använder man bakpulver i receptet?

Redaktionen ICAse

2021-12-17

Hej Sara! Här har du förklaringen till det: https://www.ica.se/buffe/artikel/basta-veggobiffen/ Lycka till! Hälsningar MIchelle

Caroline

2021-05-24

Jag har blötlagt bönorna ca 48h nu men dom är fortfarande sååå hårda. Förstår inte varför? Ska dom vara så?!? 🙈

Johan

2021-04-26

Jag drog ned 1 ägg och sedan spiskummin, gurkmeja, körvel och sist potatismjöl för att få krispig yta.

Näringsvärde per portion

Energi 999 KJ / 239 kCal
Fett 4 g
Salt 2.23 g
Kolhydrater 33 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden