Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ärtbiffar med okokta gula ärter

En riktigt god falafel görs på okokta kikärter, men det går lika bra med våra svenska, gula ärter. Ärtbiffarna får en härligt knaprig yta, men med ett mjukt inre. Smaksätt dem gärna med citronskal, spiskummin, mynta och koriander. Stoppa i pitabröd med goda grönsaker och en krämig sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg ärterna minst 12 timmar. Häll av vattnet.
  2. Skala, dela och hacka lök och vitlök. 
  3. Mixa ärter, lök, vitlök, persilja, bakpulver, salt och peppar i en matberedare. 
  4. Forma smeten till 4-6 biffar (för 4 portioner).
  5. Stek biffarna i rikligt med olja i en het stekpanna tills de är gyllenbruna, 3-4 minuter per sida.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g torkade gula ärter
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • rapsolja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 999 kJ / 239 kCal