En riktigt god falafel görs på okokta kikärter, men det går lika bra med våra svenska, gula ärter. Ärtbiffarna får en härligt knaprig yta, men med ett mjukt inre. Smaksätt dem gärna med citronskal, spiskummin, mynta och koriander. Stoppa i pitabröd med goda grönsaker och en krämig sås.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2014
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Sara
2021-12-10De var supergoda. Varför använder man bakpulver i receptet?
Redaktionen ICAse
2021-12-17Hej Sara! Här har du förklaringen till det: https://www.ica.se/buffe/artikel/basta-veggobiffen/ Lycka till! Hälsningar MIchelle
Caroline
2021-05-24Jag har blötlagt bönorna ca 48h nu men dom är fortfarande sååå hårda. Förstår inte varför? Ska dom vara så?!? 🙈
Johan
2021-04-26Jag drog ned 1 ägg och sedan spiskummin, gurkmeja, körvel och sist potatismjöl för att få krispig yta.