Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

2 x smaksatt ris

Två spännande recept på ris som passar utmärkt att servera till den indiska maten. Välj mellan ris med smak av tomat, kanel, spiskummin och senapsfrön eller ris med kokosflingor, sesamfrön och gurkmeja.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här enkelt kan man variera riset. I Indien väljer man gärna basmatiris.

  1. Tomat- & kanelris: Koka basmatiris (enligt anvisning på paketet) men täck med skivad tomat, kanelstänger, hel spiskummin och senapsfrön.
  2. Kokos- & sesamfröris: Torrosta kokosflingor och sesamfrön gyllenbrunt med gurkmeja. Strö detta ovanpå det färdigkokta riset.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 - 8 port basmatiris
Tomat- och kanelris
  • 1 skivad tomat
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk senapsfrön
Kokos- och sesamfröris
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 tsk gurkmeja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer