Aromatisk fläskbringa med rotsakspuré på brynt smör och karamelliserad lök

15
0
Aromatisk fläskbringa med rotsakspuré på brynt smör och karamelliserad lök

Fläskbringan eller spareribsen blir härligt möra och trådiga efter flera timmar i ugnen. Blanda köttet med den mustiga skyn och servera tillsammans med karamelliserad schalottenlök och rotsakspuré gjord på potatis, kålrot och nötigt smör.

Aromatisk fläskbringa med rotsakspuré på brynt smör och karamelliserad lök

Ingredienser

4 portioner
aluminiumfolie

Spareribs

1 kg spareribs
1 tsk fänkålsfrön
1/2 tsk kardemummakärnor
1 tsk mald koriander
1 tsk timjan
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm peppar
4 vitlöksklyftor

Lök

8 schalottenlök
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vitvinsvinäger

Rotsakspuré

500 g mjölig potatis
300 g kålrot
150 g smör
4 dl mjölk
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4396 KJ / 1051 kCal
Fett 72 g
Salt 287 g
Kolhydrater 49 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden