Aromatisk fläskbringa med rotsakspuré på brynt smör och karamelliserad lök

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Aromatisk fläskbringa med rotsakspuré på brynt smör och karamelliserad lök

Fläskbringan eller spareribsen blir härligt möra och trådiga efter flera timmar i ugnen. Blanda köttet med den mustiga skyn och servera tillsammans med karamelliserad schalottenlök och rotsakspuré gjord på potatis, kålrot och nötigt smör.

Aromatisk fläskbringa med rotsakspuré på brynt smör och karamelliserad lök

Ingredienser

4 portioner
aluminiumfolie

Spareribs

1 kg  spareribs
1 tsk  fänkålsfrön
1/2 tsk  kardemummakärnor
1 tsk  mald koriander
1 tsk  timjan
1 msk  rapsolja
1 tsk  salt
2 krm  peppar
4   vitlöksklyftor

Lök

8   schalottenlök
1/2 dl  ljus sirap
1/2 dl  vitvinsvinäger

Rotsakspuré

500 g  mjölig potatis
300 g  kålrot
150 g  smör
4 dl  mjölk
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4396 KJ / 1051 kCal
Fett72 g
Salt2.87 g
Kolhydrater49 g
Protein52 g

Testa liknande recept

Frasig rulle med kålrot och nötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spare ribs El Bulli-style
Betyg 4 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga