Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

En fräsch och lättlagad dessert med söta torkade aprikoser, syrligt äpple och len honung. Serveras i ett glas med yoghurt och toppa med salta mandlar. En lätt och fräsch avslutning på en god middag.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

Ingredienser

1 portion
4 torkade aprikoser
1 äpple
1 msk honung
1 msk färskpressad citronjuice
1 kanelstång
1 dl matyoghurt (10%)
1 - 2 msk finhackade salta mandlar

Gör så här

01:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Låt ca 3 dl mild yoghurt rinna av i ett kaffefilter. Då får du en mer krämig yoghurt. F ö räcker kompotten till två!

    Inger

Testa liknande recept

  • Apelsin- och aprikosbollar
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äppel- och plommonkompott
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammgryta med aprikoser och mandel
    Betyg 4.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad