Äpplig tonfiskröra

36
2
Äpplig tonfiskröra

Denna tonfiskröra med friskt äpple, créme fraiche och basilika rör du snabbt ihop. Lika god att servera till pasta, bröd eller som krämigt tillbehör till en fräsch sallad. Tabascon ger god hetta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Äpplig tonfiskröra

Ingredienser

4 portioner
2
burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
1 dl
crème fraiche
3 msk
majonnäs
3
hackade soltorkade tomater
1/2 dl
grovhackad färsk basilika
1/2
finhackad rödlök
1
tärnat syrligt äpple (gärna granny smith)
1 msk
färskpressad citronjuice
2 krm
tabasco
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Serveringsförslag

rostat surdegsbröd
blandsallad
nykokt pasta

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd / glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Erika

2021-03-21

Jättegod och fräsch i smaken. En återkommande kvällsmiddag för oss. God på både knäckebröd och finncrisp. Vi tog lite mindre majonnäs, men lite mer av creme fraiche.

Jessica

2019-11-19

Perfekt som pålägg på baguette! Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3243 KJ / 776 kCal
Fett 29 g
Salt 3.82 g
Kolhydrater 87 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept