Äpplekola med grädde | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Äpplekola med grädde

En himmelsk dessert, smart och genialisk i all sin enkelhet. Klyftor av äpplen steks tillsammans med grädde och socker i ett par minuter. Äpplets syrlighet och kolasåsens sötma blir en underbar kombination. Serveras med fluffig grädde. En efterrätt signerad Lisa Lemke.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll sockret i en stekpanna och låt det smälta och få lite färg under omrörning på svag värme. Rör om konstant så att det inte bränns vid.
  2. Tillsätt hälften av grädden och rör om tills blandningen har kokat samman ett par minuter till en kolasås och eventuella sockerklumpar har lösts upp.
  3. Lägg i äppleklyftorna och vänd runt så att kolan täcker klyftorna. Koka tills äpplena är mjuka.
  4. Vispa resten av grädden.
  5. Servera äpplekolan med vispad grädde.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 st urkärnade och klyftade äpplen (syrlig sort)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1465 kJ / 351 kCal