Äpplekola med grädde
En himmelsk dessert, smart och genialisk i all sin enkelhet. Klyftor av äpplen steks tillsammans med grädde och socker i ett par minuter. Äpplets syrlighet och kolasåsens sötma blir en underbar kombination. Serveras med fluffig grädde. En efterrätt signerad Lisa Lemke.
Ingredienser
4 portioner
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
3 st urkärnade och klyftade äpplen (syrlig sort)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1465 KJ / 351 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater39.9 g
Protein1.5 g
Kommentarer
När jag hällde i grädden i sockret stelnade sockret till en stor klump. Jag tror det hade varit bättre att hälla i lite i taget av grädden och röra samtidigt. Efter en kvarts rörande och mosande av sockerklumpen i grädden hade den löst upp sig. Det blev jättegott till slut.
Liselotte
2022-02-13Stelnar bara ihop till stenhårda sockerklumpar.
Marika
2020-11-01