Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Frasiga kaneläpplen med jordnötter

En snabb och enkel efterrätt som passar alla kvällar i veckan. Skär äpplena i klyftor, stek dem i lite matfett och strö på kanel, socker, panko och jordnötter. Servera det läckra, varma äppelfräset med nyvispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär äpplena i klyftor och skär bort kärnhuset.
  2. Stek äpplena i matfettet och strö på kanel och socker.
  3. När äpplena fått färg och börjar bli mjuka, strö över panko och jordnötter. Stek ytterligare ett par minuter.
  4. Vispa grädden och rör i honungen.
  5. Servera det varma äppelfräset med grädden.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot vispbart havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 dl jordnötter
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1839 kJ / 440 kCal