Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

Betyg 4.3 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

Mör högrev med svamp, äpplen och rosmarin kokt i gryta i vin och buljong. Buljongen blir mustig sås med mixade äpplen, morot och lök. Servera med stekt svamp och mandelpotatispuré eller mos. I tryckkokare är steken klar på en timme. Sugen på vilt? Välj en stek av älg eller annat viltkött istället.

Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

Ingredienser

4 portioner

Köttgryta

2 morötter
2 gula lökar
2 äpplen
ca 1 kg högrev eller viltstek
1 msk smör eller margarin
1/2 kruka rosmarin
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
3 dl oxbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
flingsalt
svartpeppar

Svampblandning

1 l svamp (1 liter motsvarar ca 300 g)
2 rödlökar
1 kruka persilja
2 msk smör

Till servering

puré av mandelpotatis

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jag använder benfri fläskkarré med kalvfond som alternativ

    Liv

  • Vilken lök ska användas med vad?

    Simon

    Hej Simon! Tack för din fråga. Receptet var lite otydligt och vi har nu förtydligat receptet. Gula löken ska i grytan och rödlöken ska blandas med svampen. Tack för att du använder våra recept och hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Räckte bra att bara ha kokt potatis till då det blev så mycket god sås, Supergott!

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi3772 KJ / 902 kCal
Fett46.8 g
Kolhydrater51.4 g
Protein54.7 g

Testa liknande recept

  • Chili con carne på högrev
    Betyg 3.5 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad