Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp

Mör högrev med svamp, äpplen och rosmarin kokt i gryta i vin och buljong. Buljongen blir mustig sås med mixade äpplen, morot och lök. Servera med stekt svamp och mandelpotatispuré eller mos. I tryckkokare är steken klar på en timme. Sugen på vilt? Välj en stek av älg eller annat viltkött istället.

Ingredienser
4 portioner
Köttgryta
2 morötter
2 gula lökar
2 äpplen
ca 1 kg högrev eller viltstek
1 msk smör eller margarin
1/2 kruka rosmarin
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
3 dl oxbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
flingsalt
svartpeppar
Svampblandning
1 l svamp (1 liter motsvarar ca 300 g)
2 rödlökar
1 kruka persilja
2 msk smör
Till servering
puré av mandelpotatis
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3772 KJ / 902 kCal
Fett46.8 g
Kolhydrater51.4 g
Protein54.7 g
Kommentarer
4 stJag använder benfri fläskkarré med kalvfond som alternativ
Liv
Vilken lök ska användas med vad?
Simon
Hej Simon! Tack för din fråga. Receptet var lite otydligt och vi har nu förtydligat receptet. Gula löken ska i grytan och rödlöken ska blandas med svampen. Tack för att du använder våra recept och hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina
ICA-köket
Räckte bra att bara ha kokt potatis till då det blev så mycket god sås, Supergott!
Eva