Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Äpple- och rödlöksmarmelad med kanel

En äpple- och rödlöksmarmelad med fin balans mellan sötman från lök, äpple, honung och syran från vin och vinäger. Ett utmärkt tillbehör till en stek men passar också till lagrad ost, kallskuret och paté. Äpple- och lökmarmeladen håller sig drygt någon månad i kylskåpet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödlöken. Fräs löken i oljan utan att den tar färg.
  2. Riv äpplena grovt på rivjärnet. Blanda i äpplena i löken. Tillsätt honung, vinäger, vin och kanelstång.
  3. Koka mycket sakta ca 30 minuter.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Låt marmeladen bli kall, ta bort kanelstången och lägg över i en väl rengjord burk. Låt gärna mogna några dagar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 2 röda äpplen
  • 3 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
  • 1 kanelstång
  • salt
  • peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 725 kJ / 173 kCal