Äpple- och rödlöksmarmelad med kanel

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Äpple- och rödlöksmarmelad med kanel

En äpple- och rödlöksmarmelad med fin balans mellan sötman från lök, äpple, honung och syran från vin och vinäger. Ett utmärkt tillbehör till en stek men passar också till lagrad ost, kallskuret och paté. Äpple- och lökmarmeladen håller sig drygt någon månad i kylskåpet.

Äpple- och rödlöksmarmelad med kanel

Ingredienser

4 dl
2   rödlökar
1 msk  olja
2   röda äpplen
3 msk  honung
2 msk  rödvinsvinäger
2 dl  rött vin eller rött matlagningsvin
1   kanelstång
salt
peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi725 KJ / 173 kCal
Fett3 g
Salt0.5 g
Kolhydrater25 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Jordgubbsmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Clementin- och aprikosmarmelad med kanel
Betyg 2.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikonmarmelad
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda syltade gröna tomater
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lökmarmelad med apelsin och senap
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotsmarmelad med citron och kanel
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga