Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Inlagda syltade gröna tomater

Delikata inlagda syltade gröna tomater med citron, socker, vaniljstång, kanel och kryddnejlika. Du serverar de gröna syltade tomaterna till milda, mjuka och krämiga ostar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kg portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär tomaterna i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och koka tills de har avgett allt vatten.
  2. Häll av tomaterna i ett durkslag, låt rinna av i 5 minuter. Pressa saften ur citronerna, spara saften.
  3. Skär citronskalet i små bitar (tag inte med det vita under skalet).
  4. Lägg tomterna på nytt i kastrullen och tillsätt socker, den uppskurna vaniljstången, kanel, nejlikor och citronskal.
  5. Koka ihop på svag värme tills det blir något tjockt, ca 15-20 minuter. Ta bort kanel och vaniljstång. Tillsätt citronsaften.
  6. Häll på väl rengjorda burkar, sätt genast på locket.
  7. Servera till milda, mjuka och krämiga ostar.

Tips

Passar bra till milda, mjuka och krämiga ostar.

Ingredienser

Portioner: 1 kg
  • 1 kg hårda, små, gröna tomater
  • 2 citroner
  • 750 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång (à ca 5 cm lång)
  • 4 kryddnejlikor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?