Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fikonmarmelad

En gudomligt god fikonmarmelad som är väl värd sin tid. Koka ihop dina ingredienser med en subtil kanelsmak till en söt marmelad som är helt perfekt att avnjuta ihop med till exempel goda ostar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva fikon och aprikoser. Blanda med resten av ingredienserna, förutom sockret, i en kastrull. Låt stå och dra i rumstemperatur ca 8 timmar.
  2. Koka upp marmeladen på svag värme. Låt småkoka i 10 minuter. Tillsätt sockret och låt koka ytterligare 15 minuter. Häll upp i en väl rengjord burk.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smakrikt tillbehör till ost.

Ingredienser

Portioner: 1 burk
  • 1 påse torkade fikon (à 250 g)
  • 1/2 dl torkade aprikoser
  • 1/2 dl russin
  • 1 kanelstång
  • 1 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 1 dl portvin
  • 1 1/2 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl svarta vinbär
  • 1 msk balsamvinäger
  • skal och juice av 1/2 lime
  • 2 dl socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB