Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Jordgubbsmarmelad

Lättlagad och fenomenalt god jordgubbsmarmelad med toner av kanel, lagerblad och cointreau. Smakar förträffligt med god ost och kan även serveras till nybakade scones!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skär jordgubbarna i bitar.
  2. Koka upp alla ingredienser i en kastrull på svag värme, rör då och då. Låt koka till en tjockare konsistens, 15–30 minuter.
  3. Häll upp i en väl rengjord glasburk med lock. Servera marmeladen kall till ost, men den är även god på scones.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 2 liter jordgubbar
  • 3 dl socker
  • 3 kanelstänger
  • 5 lagerblad
  • 2 msk Cointreau
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer