Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokosladdu

Indisk sötsak som enkelt rullar in som en ny fikafavorit. I det här receptet ger blandningen av kokos och kardemumma en extra kick! Formas till underbart goda bollar som du förvarar svalt innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka mandeln. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt mandeln och rosta den gyllenbrun, rör om då och då. Ta upp mandeln på en tallrik.
  2. Blanda kokos, mjölk och socker i stekpannan. Låt stå och svälla ca 15 minuter.
  3. Koka kokosblandningen tills den tjocknar och all vätska är borta.
  4. Blanda ner mandel och kardemumma. Låt svalna något och forma smeten till bollar.
  5. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: ca 50 st
  • 100 g skållad skalad mandel
  • 1 msk smör
  • 5 dl riven kokos
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?