Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Marshmallowsgodis med kokos och flingor

Sagolika marshmallowsgodisar med rostade mandlar och kokos. Godisarna blir spröda och krispiga av flingorna och med den vackert ringlande chokladen över blir godisarna eleganta och smarriga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokos och mandel i en torr stekpanna tills de har fått fin färg.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Rör i marshmallows och låt smälta. Rör om ofta.
  3. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner kokos, mandel och branflakes i marshmallowsblandningen, blanda noga.
  4. Bred ut smeten i en lätt oljad eller plastbelagd form ca 18x20 cm (för 20 st). Släta till och packa smeten med en fuktad stekspade så att den blir kompakt och jämn. Ställ i kylen ca 2 timmar.
  5. Skär bitar i önskad storlek. Lägg upp bitarna på ett smörpapper och ringla över smält choklad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria flingor.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och om behov finns mjölkfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: läs noga ingrediensförteckningen på flingorna. Använd mjölkfritt matfett och mjölkfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • 1 påse marshmallows (à 280 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 6 dl Branflakes (flingor eller neutrala rispuffar)
  • ca 50 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer