Äppelsoppa med äppelcurd, skrädmjölskaka, mjölksorbet & äppelchips

En smakrik efterrätt du bör påbörja dagen före servering. Läs gärna igenom hela receptet innan du påbörjar tillagningen så att du vet vad som ska göras och kan planera i god tid. Här används traditionella svenska ingredienser på nya spännande sätt väl värda att testa och som smakar ljuvligt.

Ingredienser
4 portioner
Äppelchips
1 1/4 dl vatten
ca 2 dl socker (ca 170 g)
1 1/2 msk glykos (ca 30 g)
1 fast äpple
Skrädmjölskaka
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
2 ägg
2 dl råsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl skrädmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver (eller vaniljsocker)
Äppelsoppa
10 kardemummakärnor
4 smakrika saftiga äpplen
4 dl äppelmust (eller råpressad äppeljuice)
1 kanelstång
1/3 vaniljstång
ca 2 msk pressad citronsaft
ca 2 msk råsocker
Äppelcurd
1 gelatinblad
3 ägg
1 dl äppelmust
190 g smör
1 3/4 dl socker (165 g)
Mjölksorbet
1/2 gelatinblad
4 dl mjölk (3%)
1 dl kärn mjölk
1 dl glykos (ca 100 g)
drygt 3/4 dl socker (75 g)
saften av 1 citron
Till servering
citronmeliss
Gör så här
02:00:00
00:30:00
Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från svenska professionella tävlingskockar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7368 KJ / 1760 kCal
Fett65.2 g
Salt1.53 g
Kolhydrater259 g
Protein26.8 g
Kommentar
1 stHej, kan man verkligen köpa kärnmjölk i vilken ICA som helst? Tror inte jag sett den produkten sedan jag var barn för över 30 år sedan...
Margareta
Hej! Om butiken inte har, kan du prata med handlaren så kan den köpa hem. Hälsningar Michelle
ICA-köket