En tjusigt rosa äppelsirap som smakar fantastiskt gott av äpple och kanel. Super att ringla över amerikanska pannkakor eller att bjuda till ost och kex. Använd röda äpplen för att locka fram den fina, rosa färgen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sirapen blev för tjock, hur gör jag för att rädda den? Den är väldans god iallafall./Maria
Maria
2022-10-26Hej Maria! Du kan värma sirapen i en kastrull och späda ut den med lite vatten. Kul att höra att den var god! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-28Vi gjorde sirapen men lät den koka mycket längre tid. Om sirapen är för lös går det bra att koka upp den igen och låta den småkoka länge. Den blev väldigt god och bra konsitens.
Pia
2022-10-25Hej Pia! Tack för tipset! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-28Gjorde exakt som det står i receptet, men det blev inte alls sirapskonsistens :( har avvaktat och låtit den svalna för att se om det hjälper, men icke! Finns det något sätt jag kan rädda detta på?! Koka upp det igen och ha i mer socker kanske? Vill verkligen INTE behöva hälla ut det eftersom det ändå var jättepoppis hemma!
Linn
2022-10-22Hej Linn! Ursäkta sent svar. Våra kockar har nu efter din kommentar provlagat receptet på nytt och vi har minskat mängden vatten från 15 dl till 10 dl. Om du har din sirap kvar så kan du göra som Pia ovan skriver, koka upp den och låt den småkoka tills konsistensen är bra. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-28