Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppelsirap

En tjusigt rosa äppelsirap som smakar fantastiskt gott av äpple och kanel. Super att ringla över amerikanska pannkakor eller att bjuda till ost och kex. Använd röda äpplen för att locka fram den fina, rosa färgen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en kastrull med vattnet. Koka med lock tills äpplena börjar mosa sig, ca 30 minuter.
  2. Lägg moset i en silduk eller i en kökshandduk i ett durkslag. Låt rinna av tills det blir ca 1 liter vätska, ca 1 timme.
  3. Koka upp äppelsaften med socker och kanelstång. Låt koka ca 20 minuter utan lock. Ju längre koktid desto tjockare sirap.
  4. Skumma av och häll upp på rena glasburkar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gör äppelmos av resterna. Passera moset i en äppelmosvagga eller genom en finmaskig sil. Koka upp på svag värme och smaka av med socker.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 liter
  • 2 kg äpplen
  • 1 1/2 l vatten
  • 7 dl strösocker
  • 3 kanelstänger
Lägg till i inköpslistan