Äppelkräm
Gör din egen hemmagjorda äppelkräm med smak av kanel! Perfekt mellanmål tillsammans med iskall mjölk eller yoghurt. Eller varför inte som en härlig dessert med en kula vaniljglass?
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
750 g äpplen (750 g motsvarar ca 5 äpplen)
1/2 dl strösocker
3 dl vatten
1 liten kanelstång
1 1/2 msk potatismjöl
1/2 dl kallt vatten
Till servering
mjölk
malen kanel
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Äppelkrämen håller sig i kylen några dagar. Kan även frysas in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi890 KJ / 212 kCal
Fett3 g
Salt0.1 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan krämen användas som kakfyllning om den innehåller äppelbitar och inte är för lös?
Margareta
2024-03-05Hej Margareta! De blir säkert jättegott! Koka med mycket mindre vatten för säkerhets skull. Och sen kan du hellre spä om det skulle bli för tjock. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-06Fantastiskt god med Gravensteiner
Per
2023-11-05God smak men blev alldeles för lös trots mer äpplen
Varga
2023-10-25