Äppelsoppa med mandelbiskvier | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelsoppa med mandelbiskvier

Ett recept på en god efterrätt med smak av äpplen och madelbiskvier. Koka upp äpplena tillsammans med citronjuice, strösocker, vaniljsocker och kanelstång och mixa sedan tills du får en slät soppa. Servera äppelsoppan med mandelbiskvier och glass!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Lägg äppeltärningarna i en kastrull tillsammans med vatten, konc äppeljuice, färskpressad citronjuice, strösocker, vaniljsocker och kanelstång.
  2. Koka tills äpplena är mjuka. Ta upp kanelstången och ca 1/3 av äpplena. Mixa "soppan" slät. 
  3. Till servering: Lägg tillbaka äppeltärningarna och servera med mandelbiskvier och russin. Varm fruktsoppa med kall vaniljglass är också en höjdare!

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 gröna äpplen
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl konc äppeljuice
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 kanelstång
Till servering
  • 1/2 dl russin
  • 2 dl mandelbiskvier
  • ev vaniljglass
Lägg till i inköpslistan