Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN |

Falska körsbär

Hemligheten bakom dessa falska körsbär är ett kuljärn och äpplen som får ligga och dra i en vinblandning med kanel och anis! Servera äpplena i en liten skål tillsammans med hackad mörk choklad och en liten klick lättvispad kvarg!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Denna dessert skall förberedas kvällen innan den ska serveras.

  1. Använd ett litet kuljärn för att göra små kulor av äpplena.
  2. Häll socker, vin och kryddor i en kastrull tillsammans med äpplena och koka upp.
  3. Låt stå och dra till dagen därpå. Då kommer äpplena att färgas röda av vinet och få en härlig smak av kanel och anis.
  4. Servera i liten skål tillsammans med hackad mörk choklad och en liten klick lättvispad kvarg.

Recept från Marabou Premium.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen av fast sort
  • 1/2 flaska rött vin
  • 2 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • 4 stjärnanis
  • 100 g mörk choklad med apelsinsmak
  • 1 dl lättvispad kvarg
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer