Äppelflarn med kardemumma

Tunna äppelskivor, mandelkräm och smördeg är grunden i denna dessert. Strössla flarnen med en socker- och kardemummablandning innan du gräddar dem. Servera med glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg.

Ingredienser
4 portioner
1/2 rulle smördeg (à 250 g)
Mandelkräm
50 g rumstempererat smör
1/2 dl mandelmjöl
2 msk florsocker
1 äggula
Äpplen
1 msk smör
2 äpplen (gärna Ingrid Marie)
1 msk strösocker
1/2 msk krossade kardemummakärnor
Till servering
glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg
Gör så här
00:08:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är per port inkl kvarg.
Energi1758 KJ / 421 kCal
Fett30 g
Salt0.2 g
Kolhydrater28 g
Protein10 g
Kommentarer
7 stIngen höjdare. Var platta och tråkiga i smaken.
Rebecca
Kanongott och glass till mums
Catharina
Toppengoda. Funkar även med rabarber!
Cecilia
Jag saknar att det står vilken ugn temperaturen avser. Skillnad på vanlig och varmluft. Detta gäller för alla recept..
Lena
Hej Lena! Tack för din kommentar, vi tar med oss den frågan till utveckling av recepten. Alla våra recept är för vanlig över- och undervärme om inget annat anges. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Ja det ska vara osmält smör kan jag nu konstatera. Fungerade bra efter lite jobb
Kajsa
Ska smöret till krämen smältas och sedan svalna eller ska det verkligen var vara rumstempererat? Känns lite svårjobbat.
Kajsa
Uteslut äggulan! tillsätt no egg eller lite mer mandelmjöl. För äggfri variant!
Anneli