Äppelpiroger med citron och kardemumma

30
0
Äppelpiroger med citron och kardemumma

Äppelpirogerna gör sig bra både som mellanmål och efterrätt! Citron och kardemumma lyfter äppelsmaken, och crème fraichen gör att pirogernas innehåll blir precis lagom krämigt.

Äppelpiroger med citron och kardemumma

Ingredienser

4 portioner
3 stora äpplen
rivet skal av 1 citron
1/2 tsk citronsaft
1 tsk kardemummakärnor
1 dl mandelspån
2 msk flytande honung
1/2 dl lätt crème fraiche
250 g färsk pajdeg
2 äggulor

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på pajdegen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör egen glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör egen pajdeg som är mjölkproteinfri.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2346 KJ / 561 kCal
Fett 33.1 g
Kolhydrater 54.7 g
Protein 9.3 g
Läs mer om näringsvärden