Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelpiroger med citron och kardemumma

Äppelpirogerna gör sig bra både som mellanmål och efterrätt! Citron och kardemumma lyfter äppelsmaken, och crème fraichen gör att pirogernas innehåll blir precis lagom krämigt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Skölj citronen, riv skalet fint och pressa ur lite citronsaft. Krossa kardemummakärnorna i en mortel.
  3. Blanda äpplena med citronskal, -saft, kardemummakärnor, mandel, honung och crème fraiche.
  4. Dela pajdegen i 4 delar (för 4 port). Lägg delarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla degkanterna med äggula. Fördela äppelfyllning på varje degbit. Vik över och tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med äggula.
  5. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Servera pirogerna ljumma.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på pajdegen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör egen glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör egen pajdeg som är mjölkproteinfri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 stora äpplen
  • rivet skal av 1 citron
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 250 g färsk pajdeg
  • 2 äggulor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2346 kJ / 561 kCal