Varm äppelmust
Härligt kryddiga smaker som blandar sig bra med sötman och syrligheten från äpplena. Tänk på att vilken sorts äpple du väljer kommer sätta sin karaktär på musten.
Ingredienser
4 portioner
2 dl vatten
2 krm kardemummakärnor
2 kanelstänger
1 citron
7 äpplen (7 äpplen motsvarar ca 1 1/2 kg)
1 msk honung
Gör så här
Till det här receptet behövs en råsaftcentrifug.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi943 KJ / 227 kCal
Fett0.4 g
Kolhydrater50.8 g
Protein1.1 g
Kommentar
Otroligt gott! Med ett undantag: skippa citronen!! Jag gjorde först enligt receptet, exakt, och det blev surt och beskt som tusan, trots mycket mer honung än vad det står. Jag gjorde om detta men skippade citronen och det blev gudagott!!! Jag hade även i lite nejlikor i andra omgången och det blev mer glöggig smak på det hela :)
Emelie
2013-11-18