Varm äppelmust | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm äppelmust

Härligt kryddiga smaker som blandar sig bra med sötman och syrligheten från äpplena. Tänk på att vilken sorts äpple du väljer kommer sätta sin karaktär på musten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Till det här receptet behövs en råsaftcentrifug.

  1. Koka upp vatten, kardemumma och kanel och låt det sjuda ca 5 minuter.
  2. Skala citronen, lägg den och äpplena i råsaftcentrifugen och centrifugera ur juicen. Häll ner juicen i kryddlagen och värm tillsammans med honungen. Sila och servera.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos, mjölkprotein och sojaprotein.

Tips

Har du ingen råsaftcentrifug kan du välja en god äppelmust att värma tillsammans med kryddorna istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vatten
  • 2 krm kardemummakärnor
  • 2 kanelstänger
  • 1 citron
  • 7 äpplen (7 äpplen motsvarar ca 1 1/2 kg)
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 943 kJ / 227 kCal