Varm äppelmust

6
1
Varm äppelmust

Härligt kryddiga smaker som blandar sig bra med sötman och syrligheten från äpplena. Tänk på att vilken sorts äpple du väljer kommer sätta sin karaktär på musten.

Varm äppelmust

Ingredienser

4 portioner
2 dl vatten
2 krm kardemummakärnor
2 kanelstänger
1 citron
7 äpplen (7 äpplen motsvarar ca 1 1/2 kg)
1 msk honung

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos, mjölkprotein och sojaprotein.

Gör så här

Till det här receptet behövs en råsaftcentrifug.

Tips

Har du ingen råsaftcentrifug kan du välja en god äppelmust att värma tillsammans med kryddorna istället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Emelie

2013-11-18

Otroligt gott! Med ett undantag: skippa citronen!! Jag gjorde först enligt receptet, exakt, och det blev surt och beskt som tusan, trots mycket mer honung än vad det står. Jag gjorde om detta men skippade citronen och det blev gudagott!!! Jag hade även i lite nejlikor i andra omgången och det blev mer glöggig smak på det hela :)

Näringsvärde per portion

Energi 943 KJ / 227 kCal
Fett 0.4 g
Kolhydrater 50.8 g
Protein 1.1 g
Läs mer om näringsvärden