Härligt kryddiga smaker som blandar sig bra med sötman och syrligheten från äpplena. Tänk på att vilken sorts äpple du väljer kommer sätta sin karaktär på musten.
Ingredienser
4 portioner
2
dl
vatten
2
krm
kardemummakärnor
2
kanelstänger
1
citron
7
äpplen (7 äpplen motsvarar ca 1 1/2 kg)
1
msk
honung
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos, mjölkprotein och sojaprotein.
Gör så här
Till det här receptet behövs en råsaftcentrifug.
Tips
Har du ingen råsaftcentrifug kan du välja en god äppelmust att värma tillsammans med kryddorna istället.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
6
1 st
Kommentar
Emelie
2013-11-18
Otroligt gott! Med ett undantag: skippa citronen!! Jag gjorde först enligt receptet, exakt, och det blev surt och beskt som tusan, trots mycket mer honung än vad det står. Jag gjorde om detta men skippade citronen och det blev gudagott!!! Jag hade även i lite nejlikor i andra omgången och det blev mer glöggig smak på det hela :)
Kommentar
Emelie
2013-11-18Otroligt gott! Med ett undantag: skippa citronen!! Jag gjorde först enligt receptet, exakt, och det blev surt och beskt som tusan, trots mycket mer honung än vad det står. Jag gjorde om detta men skippade citronen och det blev gudagott!!! Jag hade även i lite nejlikor i andra omgången och det blev mer glöggig smak på det hela :)