Varm äppelmust

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Varm äppelmust

Härligt kryddiga smaker som blandar sig bra med sötman och syrligheten från äpplena. Tänk på att vilken sorts äpple du väljer kommer sätta sin karaktär på musten.

Varm äppelmust

Ingredienser

4 portioner
2 dl  vatten
2 krm  kardemummakärnor
2   kanelstänger
1   citron
7   äpplen (7 äpplen motsvarar ca 1 1/2 kg)
1 msk  honung

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos, mjölkprotein och sojaprotein.

Gör så här

Till det här receptet behövs en råsaftcentrifug.

Tips

Har du ingen råsaftcentrifug kan du välja en god äppelmust att värma tillsammans med kryddorna istället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Otroligt gott! Med ett undantag: skippa citronen!! Jag gjorde först enligt receptet, exakt, och det blev surt och beskt som tusan, trots mycket mer honung än vad det står. Jag gjorde om detta men skippade citronen och det blev gudagott!!! Jag hade även i lite nejlikor i andra omgången och det blev mer glöggig smak på det hela :)

Emelie

2013-11-18

Näringsvärde per portion

Energi943 KJ / 227 kCal
Fett0.4 g
Kolhydrater50.8 g
Protein1.1 g

Testa liknande recept

Äppeljuiceglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kylig äppelglögg
Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin- och ingefärsglögg
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glühwein – Varmt kryddigt vin
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig muskovadoglögg
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga