Äppelpannkaka

Betyg 3.3 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Äppelpannkaka

Riv ner äpple av höstens äppelskörd i pannkakssmeten. Krydda med kanel och kardemumma så får du den godaste dessert-pannkakan. Toppa med vispgrädde och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Äppelpannkaka

Ingredienser

ca 6 st
2 dl mjölk (3%)
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm malen kardemumma
1 krm malen kanel
1 dl rivet äpple
3 - 5 msk smör

Topping

2 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Mycket goda äppelplättar!! Dubblade mängden ägg, mjöl och mjölk. Serverades med åkebärssylt!!

    Anna-maria

  • Jättegott! Dock stämmer inte mängden alls. Jag tog 3dl mjölk, 2 ägg och 1 1/2 dl mjöl och det blev 5st i normalstor panna. Åt med sirap, var kanon!

    Madeleine

  • Båda barnen älskade dem. Hade inte i kardemumma och serverade dem som middag ihop med ett fruktfat.

    Theres

Näringsvärde per st

Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett25 g
Salt0.56 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Havrepannkaka med kardemummaäpplen
    Betyg 3.1 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Skånsk äppelkaka
    Betyg 3.3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelpaj taco
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Amerikanska pannkakor med äpple
    Betyg 4.2 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Halloweenäpplen
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad