Äppelpaj med pecannötter och kolasås

27
7
Äppelpaj med pecannötter och kolasås

Det här kan vara årets godaste äppelpaj, som dessutom är enkel att göra tack vare den färdiga kolasåsen. En nypa salt gör sitt för smaken, och pecannötterna ser till att den blir härligt knaprig. Vispa lite grädde till och skäm bort någon du tycker mycket om.

Äppelpaj med pecannötter och kolasås

Ingredienser

6 portioner
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
125 g smör
1/2 dl råsocker
1 krm salt
600 g äpplen
100 g pecannötter
2 dl kolasås
2 msk flytande margarin eller smält smör

Till servering

vispgrädde

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och vispgrädde. Gör din egen Kolasås.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Gör din egen Kolasås. Byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Redaktionen

2017-09-26

Hej Daniella! Klart du kan skriva ut receptet! Bara att högerklicka och trycka på skriv ut el print. Hälsningar Michelle

Daniella

2017-09-20

Jag skulle önskat att man kunde skriva ut receptet!

Jonas

2014-11-08

Supergod �

Näringsvärde per portion

Energi 2952 KJ / 706 kCal
Fett 49.4 g
Kolhydrater 58.6 g
Protein 5.8 g
Läs mer om näringsvärden