Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelpaj med pecannötter och kolasås

Det här kan vara årets godaste äppelpaj, som dessutom är enkel att göra tack vare den färdiga kolasåsen. En nypa salt gör sitt för smaken, och pecannötterna ser till att den blir härligt knaprig. Vispa lite grädde till och skäm bort någon du tycker mycket om.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Blanda mjöl, smör, råsocker och salt till en smulig massa. Arbeta ihop till en deg.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda dem med pecannötter, kolasås och matfettet. Lägg det i en ugnssäker form.
  4. Fördela degen över äpplena.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
  6. Till servering: Servera pajen med vispad grädde.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och vispgrädde. Gör din egen Kolasås.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Gör din egen Kolasås. Byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 125 g smör
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 krm salt
  • 600 g äpplen
  • 100 g pecannötter
  • 2 dl kolasås
  • 2 msk flytande margarin eller smält smör
Till servering
  • vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2952 kJ / 706 kCal