Äppelpaj med pecannötter och kolasås
Det här kan vara årets godaste äppelpaj, som dessutom är enkel att göra tack vare den färdiga kolasåsen. En nypa salt gör sitt för smaken, och pecannötterna ser till att den blir härligt knaprig. Vispa lite grädde till och skäm bort någon du tycker mycket om.
Ingredienser
6 portioner
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
125 g smör
1/2 dl råsocker
1 krm salt
600 g äpplen
100 g pecannötter
2 dl kolasås
2 msk flytande margarin eller smält smör
Till servering
vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2952 KJ / 706 kCal
Fett49.4 g
Kolhydrater58.6 g
Protein5.8 g
Kommentarer
Hej Daniella! Klart du kan skriva ut receptet! Bara att högerklicka och trycka på skriv ut el print. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-26Jag skulle önskat att man kunde skriva ut receptet!
Daniella
2017-09-20Supergod
Jonas
2014-11-08