Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma

Vem kan motstå doften av nybakad äppelpaj? Här får pajen en extra doft- och smakdimension med brynt smör och rörsocker som ger en karamellig och lite nötig smak. Med kikärtsmjöl istället för vetemjöl i degen blir pajen dessutom glutenfri.

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. serveringsförslag.
Energi1524 KJ / 365 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater50 g
Protein6 g
Kommentarer
8 stAntar att den funkar med tex glutenfri mjölmix istället för kikärtsmjöl? Tyckte det var dyrt..
Susanne
Riktigt god! Gjorde på vetemjöl (lite mindre än i receptet) och det funkade bra:)
Frida
Har gjort denna några gånger men konsistensen blir alltid som sand som Anna skrev nedan. Förstår inte varför. Har försökt vara noga med måtten. Smaken har varit bra trots det men tråkigt.
Mia