Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma

Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma

Vem kan motstå doften av nybakad äppelpaj? Här får pajen en extra doft- och smakdimension med brynt smör och rörsocker som ger en karamellig och lite nötig smak. Med kikärtsmjöl istället för vetemjöl i degen blir pajen dessutom glutenfri.

Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma

Ingredienser

6 portioner

Fyllning

3 äpplen
skalet av 1 citron
1/2 dl rörsocker
2 tsk mald kardemumma

Pajdeg

100 g smör
1 1/2 dl rörsocker
2 1/2 dl kikärtsmjöl
2 tsk färskpressad citronsaft

Till servering

glass eller lättvispad grädde
florsocker
citronmeliss

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Antar att den funkar med tex glutenfri mjölmix istället för kikärtsmjöl? Tyckte det var dyrt..

    Susanne

  • Riktigt god! Gjorde på vetemjöl (lite mindre än i receptet) och det funkade bra:)

    Frida

  • Har gjort denna några gånger men konsistensen blir alltid som sand som Anna skrev nedan. Förstår inte varför. Har försökt vara noga med måtten. Smaken har varit bra trots det men tråkigt.

    Mia

  • Gick helt åt h-vete när jag skulle baka denna paj. Smeten fick samma konsistens som sand och såg likadan ut när jag tog ut den som när jag stoppade in den. Smakade söt sand med äpple. Fattar inte vad jag gjorde för fel. Ger inte betyg utan ska prova igen.

    Anna

    Hej Anna! Men så tråkigt att höra att det inte gick bra. Undrar vad som kan ha gått fel... kan du ha glömt någon ingrediens? Hoppas att det går bättre nästa gång du bakar pajen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Väldigt uppskattad av hela sällskapet!

    Josefine

  • Den är jättegod, särskilt med det brynta smöret och citronen! Men den borde inte gå att göra mjölkfri som det står längre ner, för det går inte att bryna mjölkfritt margarin.

    Karolina

    Hej Karolina! Visst är den god! Du har helt rätt, margarin eller laktosfritt smör går inte att bryna. Vi har nu korrigerat receptet. Tack för att du använder våra recept och noterade felet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Den är god, men väldigt söt. Undrar om man kan göra den med "vanligt" mjöl istället så man slipper köpa hem ännu en mjölsort?

    My

    Hej My! Det är inget vi har provat. Men om du vill ha mjöl så kan du ta detta recept https://www.ica.se/recept/enkel-appelpaj-1092/ men fortfarande använda kardemumma som smaksättare istället för kanel. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Super gott!!

    Naim

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är exkl. serveringsförslag.
Energi1524 KJ / 365 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater50 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Snabb äppelpaj
    Betyg 4 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fruktpaj med flätat lock
    Betyg 4.1 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Enkel äppelpaj
    Betyg 3.9 av 5.1411 personer har röstat
    Receptet har 69 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Galette med äpple och mandelkräm
    Betyg 4.3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kardemummakaka med äpple och citron
    Betyg 4.3 av 5.318 personer har röstat
    Receptet har 71 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Världens godaste äppelsmulpaj
    Betyg 4.4 av 5.3521 personer har röstat
    Receptet har 508 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad