Äppelmos med skal
4.8Världens godaste

Äppelmos med skal är perfekt för dig som inte orkar skala! Här är en snabb variant med oskalade äpplen som kokas upp och mixas ner. Så gott till yoghurt, gröt eller filmjölk. Frys in moset i små burkar och ta fram allt eftersom det går åt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi474 KJ / 113 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater26 g
Protein0 g
Kommentarer
19 stMycket bra recept!
Anne brigitte
Lägg til riven ingefära, det blir jätte gott!
Nalleli
Mycket gott mos och framförallt snabb gjort då ingen skalning behövdes, moset blev klumpfritt och fint med stavmixer.
Clara
Bra recept. Lägger till lite vanilj och kanel på slutet.
Josefin
Varför blev det saft ist för äppelmos ?har gjort efter samma recept ca 10 ggr mvh Kim Andresen Iggesund.
Kim
Så enkelt och blev så härligt rosa färg från äpplena🥰
Linda
Toppen mos 👍🏻
Birgit
Hur lång hållbarhet har de i kyl (om man inte fryser in)?
Matilda
Hej Matilda! Vikten är innan äpplena kärnas ur. I kylen håller moset ca 1 v. Tänk på att använda rena verktyg och burkar och som alltid är det bäst att dofta och smaka innan servering. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den angivna vikten äpplen- är det innan eller efter man kärnat ur dem?
Matilda
Jättegod och enkel. Man kan mixa lite grovt för att ha kvar lite äppelbitar, tycker det är gott.
Ann-christin