Äppelkompott med citron och kardemumma
![Äppelkompott med citron och kardemumma](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183838/cf_259/appelkompott_med_citron_och_kardemumma.jpg)
Gammeldags kompott är ett utmärkt sätt att ta tillvara på äpplen vare sig det är egen skörd eller andras. Äppelkompotten håller ca två veckor i kyl men går fint att frysa in och njuta av senare. Supergott till frukost till gröt eller yoghurt eller som dessert med en klick vaniljglass och lite smulade kakor över.
![Äppelkompott med citron och kardemumma](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183838/cf_259/appelkompott_med_citron_och_kardemumma.jpg)
Ingredienser
Ca 1,6 l
1 1/2 kg äpplen
1 vaniljstång
1/2 tsk kardemummakärnor
2 dl vatten
2 dl strösocker
1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi382 KJ / 91 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0 g
Kommentarer
Jag tog honung istället för socker minskar dock mängden då honung är så gott o sött
Anita
2024-01-30Gammal god klassiker
Anita
2024-01-30Kan man servera den varm?
Maria
2023-11-26Hej Maria! Det går jättebra att servera denna kompott varm. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-01