Äppelkompott med citron och kardemumma

Betyg 4.8 av 5.
36 personer har röstat
11
Äppelkompott med citron och kardemumma

Gammeldags kompott är ett utmärkt sätt att ta tillvara på äpplen vare sig det är egen skörd eller andras. Äppelkompotten håller ca två veckor i kyl men går fint att frysa in och njuta av senare. Supergott till frukost till gröt eller yoghurt eller som dessert med en klick vaniljglass och lite smulade kakor över.

Äppelkompott med citron och kardemumma

Ingredienser

Ca 1,6 l
1 1/2 kg  äpplen
1   vaniljstång
1/2 tsk  kardemummakärnor
2 dl  vatten
2 dl  strösocker
1/2 dl  pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog honung istället för socker minskar dock mängden då honung är så gott o sött

Anita

2024-01-30

Gammal god klassiker

Anita

2024-01-30

Kan man servera den varm?

Maria

2023-11-26

Hej Maria! Det går jättebra att servera denna kompott varm. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-01

Näringsvärde per portion

Energi382 KJ / 91 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Äppelklyftor med honung och grekisk yoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelgodis
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chiapudding på yogoat med smak av äpple och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelkompott med kanel
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mumsigt äppelmellis
Betyg 3.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktigt te
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga