Äppelkompott med citron och kardemumma

12
2
Äppelkompott med citron och kardemumma

Gammeldags kompott är ett utmärkt sätt att ta tillvara på äpplen vare sig det är egen skörd eller andras. Äppelkompotten håller ca två veckor i kyl men går fint att frysa in och njuta av senare. Supergott till frukost till gröt eller yoghurt eller som dessert med en klick vaniljglass och lite smulade kakor över.

Skriv ut
Äppelkompott med citron och kardemumma

Ingredienser

Ca 1,6 l
1 1/2 kg
äpplen
1
vaniljstång
1/2 tsk
kardemummakärnor
2 dl
vatten
2 dl
strösocker
1/2 dl
pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anders

10/17/2018

När och hur ska jag få svar på min tidigare fråga om inte äpplena ska skalas i äppelkompotten?!

Redaktionen ICAse

10/17/2018

Hej Anders! Klart man kan skala äpplena om man vill. Men det har inte vi gjort i detta receptet. Hälsningar Michelle

Anders

10/15/2018

Ska man inte skala äpplena??

Näringsvärde per portion

Energi 382 KJ / 91 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 21 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept