Äppelkompott med citron och kardemumma
Gammeldags kompott är ett utmärkt sätt att ta tillvara på äpplen vare sig det är egen skörd eller andras. Äppelkompotten håller ca två veckor i kyl men går fint att frysa in och njuta av senare. Supergott till frukost till gröt eller yoghurt eller som dessert med en klick vaniljglass och lite smulade kakor över.
Ingredienser
Ca 1,6 l
1 1/2 kg äpplen
1 vaniljstång
1/2 tsk kardemummakärnor
2 dl vatten
2 dl strösocker
1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi382 KJ / 91 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0 g
Kommentarer
Jag tog honung istället för socker minskar dock mängden då honung är så gott o sött
Anita
2024-01-30Gammal god klassiker
Anita
2024-01-30Kan man servera den varm?
Maria
2023-11-26Hej Maria! Det går jättebra att servera denna kompott varm. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-01