Äppelkompott med citron och kardemumma

24
3
Äppelkompott med citron och kardemumma

Gammeldags kompott är ett utmärkt sätt att ta tillvara på äpplen vare sig det är egen skörd eller andras. Äppelkompotten håller ca två veckor i kyl men går fint att frysa in och njuta av senare. Supergott till frukost till gröt eller yoghurt eller som dessert med en klick vaniljglass och lite smulade kakor över.

Äppelkompott med citron och kardemumma

Ingredienser

Ca 1,6 l
1 1/2 kg äpplen
1 vaniljstång
1/2 tsk kardemummakärnor
2 dl vatten
2 dl strösocker
1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Elisabeth

2022-06-21

Det här receptet har jag gjort många gånger. Dock utesluter jag vaniljstång men har mer av mortlade kardemummakärnor, minst 1 tsk. Och dessutom går det alldeles utmärkt att frysa in. Vi har äppelkompotten som variation till lingonsylten till morgongröten. Elisabeth

Anders

2018-10-17

När och hur ska jag få svar på min tidigare fråga om inte äpplena ska skalas i äppelkompotten?!

Redaktionen ICAse

2018-10-17

Hej Anders! Klart man kan skala äpplena om man vill. Men det har inte vi gjort i detta receptet. Hälsningar Michelle

Anders

2018-10-15

Ska man inte skala äpplena??

Näringsvärde per portion

Energi 382 KJ / 91 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 21 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden