Äppelkompott med citron och kardemumma

Betyg 4.9 av 5.
40 personer har röstat
14
Äppelkompott med citron och kardemumma

Gammeldags kompott är ett utmärkt sätt att ta tillvara på äpplen vare sig det är egen skörd eller andras. Äppelkompotten håller ca två veckor i kyl men går fint att frysa in och njuta av senare. Supergott till frukost till gröt eller yoghurt eller som dessert med en klick vaniljglass och lite smulade kakor över.

Äppelkompott med citron och kardemumma

Ingredienser

ca 1,6 liter
1 1/2 kg äpplen
1 vaniljstång
1/2 tsk kardemummakärnor
2 dl vatten
2 dl strösocker
1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt gott till gröt, yoghurt, keso eller som efterrätt. Friskt med citronen som bryter av det söta från äpplena. Har också skippat vaniljstången. Är uppskattat av hela familjen.

Åsa

2024-10-09

Otroligt gott!!

Susanna

2024-09-27

Blir perfekt varje gång! Förgyller gröten på morgonen och ljummen på vaniljglass är också en favorit!

Caroline

2024-08-31

Näringsvärde per liter

Energi382 KJ / 91 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Äppelklyftor med honung och grekisk yoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelgodis
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktigt te
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärskompott med svarta vinbär
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelkompott med kanel
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mumsigt äppelmellis
Betyg 3.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga