Äppelkompott med citron och kardemumma
Gammeldags kompott är ett utmärkt sätt att ta tillvara på äpplen vare sig det är egen skörd eller andras. Äppelkompotten håller ca två veckor i kyl men går fint att frysa in och njuta av senare. Supergott till frukost till gröt eller yoghurt eller som dessert med en klick vaniljglass och lite smulade kakor över.
Ingredienser
ca 1,6 liter
1 1/2 kg äpplen
1 vaniljstång
1/2 tsk kardemummakärnor
2 dl vatten
2 dl strösocker
1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Energi382 KJ / 91 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0 g
Kommentarer
Otroligt gott till gröt, yoghurt, keso eller som efterrätt. Friskt med citronen som bryter av det söta från äpplena. Har också skippat vaniljstången. Är uppskattat av hela familjen.
Åsa
2024-10-09Otroligt gott!!
Susanna
2024-09-27Blir perfekt varje gång! Förgyller gröten på morgonen och ljummen på vaniljglass är också en favorit!
Caroline
2024-08-31