Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelkompott med kanel

Denna äppelkompott är en härlig blandning av äpplen, socker, kanel, kardemumma, farin och vaniljstång. Passar utmärkt att servera som dessert eller efterrätt och är dessutom supergod! Servera kompotten tillsammans med knapriga kanelsmulor och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor.
  2. Lägg äpplena i en kastrull och häll på vatten, socker och kryddor.
  3. Sjud på svag värme utan lock ca 10 minuter eller tills äpplena är mjuka. Rör om försiktigt då och då.
  4. Låt kompotten svalna och häll den sedan i en vacker glasburk eller skål.
  5. Kanelsmulor: Blanda alla ingredienser till kanelsmulorna i en varm panna och rosta dem på svag värme ca 10 minuter eller till sockret har smält och havren fått en gyllenbrun färg.
  6. Servera kompotten med kanelsmulor.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda på ren havre.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora äpplen
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl Brun Farin
  • 1 hel kanelstång
  • 5 kardemummakärnor
  • 1/2 urskrapad vaniljstång
Kanelsmulor
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk muscovadoråsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?