Äppelkokta primörer med salsiccia

2
0
Äppelkokta primörer med salsiccia

Äppelkokta primörer med salsiccia är en färgglad och mättande korvgryta med härliga smaker av äpple, sparris, lök och pepparrot. Imponerande, grytkokade primörer med sötsyrlig äppelsmak, serveras med kryddig salsicciakorv och smarrig pepparrotsyoghurt. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2013

Äppelkokta primörer med salsiccia

Ingredienser

4 portioner
900 g färskpotatis
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 knippe morötter
3 dl äppelcider
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
480 g salsicciakorv
1 msk smör eller margarin
250 g grön sparris
1 äpple
salt och peppar
2 dl matyoghurt
2 msk färsk riven pepparrot

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och salsiccian. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2921 KJ / 700 kCal
Fett 29.6 g
Kolhydrater 67.1 g
Protein 34.5 g
Läs mer om näringsvärden