Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Älskar du kladdkaka? Då måste du testa den här saftiga äppelkladdkakan – bakad med rivet äpple, vit choklad, citron och en nypa kanel. Kladdkakan toppas med en fluffig kanelfrosting. Perfekt till höstfikat eller för dig som älskar att baka med äpplen!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Ingredienser
10-12 portioner
100 g smör (+ extra till formen)
100 g hackad vit choklad
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
1/2 tsk malen kanel
2 ägg
1/2 tsk finrivet citronskal
3 dl rivet äpple
riven kokos (till formen)
Kanelfrosting
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1/2 tsk malen kanel
ca 5 äppelchips
1 dl hackade hasselnötter
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 479 kCal
Fett32 g
Salt0.5 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g
Kommentarer
Tipsen nedan att öka mjöl och förlänga tiden i ugnen några minuter stämde bra.
Christina
2025-08-28Så tråkigt att kakan blev en flopp för mig. Kastade den😭.
Catharina
2025-03-16Jättegott! Tog också mer mjöl och ca 25 minuter i ugnen
Matilda
2024-08-16