Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Äppelkladdkaka – saftig kladdkaka med rivet äpple, vit choklad, citron och en nypa kanel. Toppa kladdkakan med fluffig kanelfrosting för extra smak. Perfekt till höstfikat eller när du vill baka något enkelt och fräscht med säsongens äpplen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Ingredienser
10-12 portioner
100 g smör (+ extra till formen)
100 g hackad vit choklad
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
1/2 tsk malen kanel
2 ägg
1/2 tsk finrivet citronskal
3 dl rivet äpple
riven kokos (till formen)
Kanelfrosting
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1/2 tsk malen kanel
ca 5 äppelchips
1 dl hackade hasselnötter
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 479 kCal
Fett32 g
Salt0.5 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g
Kommentarer
24 stTipsen nedan att öka mjöl och förlänga tiden i ugnen några minuter stämde bra.
Christina
Så tråkigt att kakan blev en flopp för mig. Kastade den😭.
Catharina
Jättegott! Tog också mer mjöl och ca 25 minuter i ugnen
Matilda
Ska det inte vara något bakpulver i smeten?
Per
Hej Per! I det här receptet är det inget bakpulver. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegod blev så nöjd tog 2dl mjöl och varmluft 20 min blev perfekt. Gjort den flera gånger och den är populär bland gästerna.
Therése
Hur lång tid innan kan man lägga på frostingen innan servering?
Lowisa
Hej! Varför skriver ni att det ska vara flingsalt? Eftersom det bara är ett kryddmått kan det knappast vara meningen att det ska ge ”flingsaltseffekt” med saltkristaller som man märker när man äter. Då borde det ju gå precis lika bra med vanligt salt.
Anette
Hej Anette! Vi provbakade kakan med flingsalt som ger lite mer saltkristaller och därför står det flingsalt i receptet men som du skriver så går lika bra med vanligt salt också. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
En Helt Underar kaka. Den blev perfekt kladdig Gästerna och jag blev jätte nöjda.😋 Jag gjorde inte frostingen. Hade äppelgrädde och glass att ta till i stället. Kommer att göra den flera gånger... 👍
Gunilla
Tycker det blev för mycket frosting, kan det vara felskrivning? För la dessutom till extra florsocker, då jag tyckte den blev för "ostig". Nästa gång prövar jag samma recept men med ett packet färskost à 200 gram. Men annars är själva kakan god, kan säkert vara gott utan frosting och med en klick äppelgrädde i stället (vispgrädde blandat med äppelmos). 😋
Kristina
Rysligt dåligt enligt mig tyvärr.
Sandra