Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Äppelkladdkaka – saftig kladdkaka med rivet äpple, vit choklad, citron och en nypa kanel. Toppa kladdkakan med fluffig kanelfrosting för extra smak. Perfekt till höstfikat eller när du vill baka något enkelt och fräscht med säsongens äpplen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Ingredienser
10-12 portioner
100 g smör (+ extra till formen)
100 g hackad vit choklad
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
1/2 tsk malen kanel
2 ägg
1/2 tsk finrivet citronskal
3 dl rivet äpple
riven kokos (till formen)
Kanelfrosting
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1/2 tsk malen kanel
ca 5 äppelchips
1 dl hackade hasselnötter
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 479 kCal
Fett32 g
Salt0.5 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g
Kommentarer
24 stTipsen nedan att öka mjöl och förlänga tiden i ugnen några minuter stämde bra.
Christina
Så tråkigt att kakan blev en flopp för mig. Kastade den😭.
Catharina
Jättegott! Tog också mer mjöl och ca 25 minuter i ugnen
Matilda