Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Medelhavsbiffar

Snabblagad middag med smaker från medelhavet. Citrondoftande biffar med soltorkade tomater och salvia. Serveras med en färgrik sallad och färsk pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda köttfärsen med potatismjöl, mjölk, citronskal, salt och svartpeppar.
  2. Forma 8 lika stora biffar (för 4 port). Stek dem i en stekpanna med en klick smör eller olja tills de fått fin färg. Ta upp biffarna och torka ur pannan.
  3. Sås: Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg ner dem och krydda med salvia, salt och peppar. Häll över matlagningsgrädden.
  4. Lägg ner biffarna och låt puttra under lock i några minuter. Servera med färsk pasta och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • rivet skal från 1 citron
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • smör eller olja till stekning
Sås
  • 10 soltorkade tomater
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk torkad salvia
  • 3 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan