Färsbiffar med ajvarcrème

En god kötträtt. Laga till härliga färsbiffar och blanda sedan till en krämig ajvarcrème av kvarg, ajvar relish och fetaost. Servera färsbiffarna och ajvarcrèmen tillsammans med nykokt pasta, citronolivolja och tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Ingredienser
4 portioner
1 dl vatten eller mjölk
2 msk ströbröd
500 g mager köttfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
1 tsk timjan
1 gul lök
Ajvarcrème
1 dl kvarg
200 g fetaost
2 1/2 msk ajvar relish
salt och peppar
Pasta
4 portioner fullkornspasta
1 msk citronolivolja
70 g färsk spenat
3 tomater
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt kvargen mot laktosfri cream cheese. Uteslut fetaosten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller rismjölkersättning, använd mjölkfritt ströbröd. Byt ut kvargen mot mjölpfritt anternativ och uteslut fetaosten.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2447 KJ / 588 kCal
Fett0 g
Kommentar
Beskrivningen dvs Gör så här, stämmer inte med de ingredienser som finns i listan! Mvh Cajsa Andersson
Cajsa
2010-04-28