Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsbiffar med ajvarcrème

En god kötträtt. Laga till härliga färsbiffar och blanda sedan till en krämig ajvarcrème av kvarg, ajvar relish och fetaost. Servera färsbiffarna och ajvarcrèmen tillsammans med nykokt pasta, citronolivolja och tomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vatten eller mjölk med ströbröd, låt det svälla ca 10 minuter. Blanda färsen med salt. Rör ner ströbrödsblandningen, ägg, kryddor och lök. Forma 8 biffar av smeten (för 4 port).
  2. Ajvarcrème: Mixa kvarg, fetaost och ajvar till en crème, smaka av med salt och peppar.
  3. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den med citronolivolja, spenat och tomater.
  4. Stek biffarna ca 4 minuter på varje sida. Servera biffarna med pasta och ajvarcrème.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt kvargen mot laktosfri cream cheese. Uteslut fetaosten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller rismjölkersättning, använd mjölkfritt ströbröd. Byt ut kvargen mot mjölpfritt anternativ och uteslut fetaosten.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl vatten eller mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 500 g mager köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 gul lök
Ajvarcrème
  • 1 dl kvarg
  • 200 g fetaost
  • 2 1/2 msk ajvar relish
  • salt och peppar
Pasta
  • 4 portioner fullkornspasta
  • 1 msk citronolivolja
  • 70 g färsk spenat
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2447 kJ / 588 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden