Äppelkaka med citron och kardemumma

166
40
Äppelkaka med citron och kardemumma

Bjud dina gäster på denna härliga äppelkaka nästa gång du har middag! Receptet innehåller två delar; först gör du smeten till själva kakan och sedan blandar du ner den härliga äppel- och kardemummablandningen. Servera till glass eller vaniljsås!

Skriv ut
Äppelkaka med citron och kardemumma

Ingredienser

8 bitar

Kaka

125 g
smör eller margarin
1 1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1
citron (endast det rivna skalet)
2
ägg
2 msk
mjölk
2 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
bakpulver

Fyllning och garnering

4
medelstora äpplen
1 tsk
kardemummakärnor
1 msk
strösocker

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, mjölkdryck och glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett, mjölk ocg glass eller grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

166

Kommentarer

Kerstin

2021-09-19

Är förvånad att detta recept får så mycket beröm. Förstår inte varför smöret ska smältas. Kakan blev platt och tråkig. Tvivlar även på att kakan ska gräddas i nedre delen av ugnen. Var tvungen att grädda betydligt längre än 30-35 min pga ingen färg vilket ledde till att kakan blev torr och hård i botten.

Camilla

2021-09-16

Mycket god och saftig!

Kerstin

2021-09-11

En absolut favorit. Till dem som tycker att den blir för låg, använd en mindre form.

Näringsvärde per portion

Energi 993 KJ / 237 kCal
Fett 14 g
Salt 0.41 g
Kolhydrater 26 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept