Bjud dina gäster på denna härliga äppelkaka nästa gång du har middag! Receptet innehåller två delar; först gör du smeten till själva kakan och sedan blandar du ner den härliga äppel- och kardemummablandningen. Servera till glass eller vaniljsås!
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, mjölkdryck och glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett, mjölk ocg glass eller grädde.
Kommentarer
Johnny
2021-03-01Har nu bakat denna otroligt goda kaka 2 gånger. Perfekt båda gångerna. Märkte nu andra gången att äpplena har större betydelse än jag trodde. Första gången Ingrid Marie, mer saftig kaka. Denna gång Aroma. Inte lika saftig. Mer torr på något vis. Men lika god. Ett tips. Blanda kokos i ströbrödet till formen. Och varför inte blanda 1 cm mandelmassa i smeten. Happy baking. Johnny
Gunilla
2020-12-30Fantastisk god äppelkaka. Jag följer receptet till punkt o pricka. Pudrar ibland ner lite kanel i socker- och kardemummaströsslet. Serverar med vaniljsås. Mums!
Janet marie
2020-11-23Helt suveränt god och saftig kaka, kommer bli flera av den.