Äppelkaka med citron och kardemumma

249
54
Äppelkaka med citron och kardemumma

Bjud dina gäster på denna härliga äppelkaka nästa gång du har middag! Receptet innehåller två delar; först gör du smeten till själva kakan och sedan blandar du ner den härliga äppel- och kardemummablandningen. Servera till glass eller vaniljsås!

Äppelkaka med citron och kardemumma

Ingredienser

8 bitar

Kaka

125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (endast det rivna skalet)
2 ägg
2 msk mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning och garnering

3 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker

Serveringsförslag

glass
vaniljsås
lättvispad vispgrädde med vaniljsocker

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, mjölkdryck och glass, vaniljsås eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett, mjölk, glass, vaniljsås eller grädde.

Receptet har uppdaterats januari 2022.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

249

Kommentarer

Manar

2022-09-18

Den här recepten blev min favorit idag det doftade jätte gott hemma med byte från kardemumma till kanel också från smör eller margarin till flytande margarin det blev super gott med saftiga äpplen som var plockade från en äppleträd från trädgården jag ska alltid baka recepten ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kajsa

2022-07-31

Så god med kardemumman!

Nina

2022-06-09

Riktigt gott, bytte ut citron och äpple till rabarber och jordgubbar 🍓

Näringsvärde per portion

Energi 993 KJ / 237 kCal
Fett 14 g
Salt 0.41 g
Kolhydrater 26 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden