Äppelkaka med citron och kardemumma

133
34
Äppelkaka med citron och kardemumma

Bjud dina gäster på denna härliga äppelkaka nästa gång du har middag! Receptet innehåller två delar; först gör du smeten till själva kakan och sedan blandar du ner den härliga äppel- och kardemummablandningen. Servera till glass eller vaniljsås!

Skriv ut
Äppelkaka med citron och kardemumma

Ingredienser

8 bitar

Kaka

125 g
smör eller margarin
1 1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1
citron (endast det rivna skalet)
2
ägg
2 msk
mjölk
2 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
bakpulver

Fyllning och garnering

4
medelstora äpplen
1 tsk
kardemummakärnor
1 msk
strösocker

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, mjölkdryck och glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett, mjölk ocg glass eller grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

133

Kommentarer

Johnny

2021-03-01

Har nu bakat denna otroligt goda kaka 2 gånger. Perfekt båda gångerna. Märkte nu andra gången att äpplena har större betydelse än jag trodde. Första gången Ingrid Marie, mer saftig kaka. Denna gång Aroma. Inte lika saftig. Mer torr på något vis. Men lika god. Ett tips. Blanda kokos i ströbrödet till formen. Och varför inte blanda 1 cm mandelmassa i smeten. Happy baking. Johnny

Gunilla

2020-12-30

Fantastisk god äppelkaka. Jag följer receptet till punkt o pricka. Pudrar ibland ner lite kanel i socker- och kardemummaströsslet. Serverar med vaniljsås. Mums!

Janet marie

2020-11-23

Helt suveränt god och saftig kaka, kommer bli flera av den.

Näringsvärde per portion

Energi 993 KJ / 237 kCal
Fett 14 g
Salt 0.41 g
Kolhydrater 26 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept