Kardemummakaka med äpple och citron

Bjud dina gäster på denna härliga kaka nästa gång du har middag! Receptet innehåller två delar; först gör du smeten till själva kakan och sedan blandar du ner den härliga äppel- och kardemummablandningen. Servera till glass eller vaniljsås! Tips: Här hittar du vår saftiga klassiska äpplekaka med kanel!

Ingredienser
8 bitar
Kaka
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (endast det rivna skalet)
2 ägg
2 msk mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning och garnering
3 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker
Serveringsförslag
glass
vaniljsås
lättvispad vispgrädde med vaniljsocker
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi993 KJ / 237 kCal
Fett14 g
Salt0.41 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g
Kommentarer
70 stGår det inte att skriva ut receptet?
Benita
Den bästa äppelkakan jag bakat. Mycket saftig och god.
Benita
Fantastiskt god kaka med vaniljglass! Men hade inte citronskal men tog citronjuice (på flaska ca 1 msk i kaksmeten) istället, hade 180°C vanlig ugn i ca 50min, hällde socker-kardemummablandningen ihop med äpplebitarna innan de hamnade i kaksmeten. Som sagt väldigt god kaka!
Lisbeth