Äppelkaka i långpanna

Att göra sin äppelkaka i långpanna ger en helt fantastisk och saftig kaka som också räcker till många. Perfekt om du inte vet vad du ska göra med årets skörd eller av annan anledning kommit över ett parti äpplen.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1038 KJ / 248 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater37 g
Protein3 g
Kommentarer
42 stEfter 25 minuter FLYTER innanmätet. På med folie och avvakta med sänkning till 175 grader 😳
Agneta
Jättegod med syrliga äpplrn
Barbro
Jätte god lätt att göra tack
Ann-christine
Jag hackade äpplena i småbitar, blandade med kanel och socker och hällde allt över smeten. Blev jättebra och gick åt lite mer äpplen, som kan vara bra om man har träden fulla.
Karin
Skär jag kakan nör den kallnat
Sylvia
Hej Sylvia! Låt kakan svalna innan du skär den i bitar. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Supergod och saftig äppelkaka men jag fick ha en i ugnen lite längre ja la på folie så att den inte blev bränd
Katarina
Kan jag dubbla receptet och byta ut mjölet mot mandelmjöl? Margareta
Margareta
Hej Margareta! Kakan kommer tyvärr bli för smulig om du byter till mandelmjöl. Resultatet kommer bli bättre om du bakar 2 st istället för att dubbla receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Det är väääldigt irriterande när det står med ingredienser som sedan inte nämns i beskrivningen!!!
Lisbeth
Hej Lisbeth! Hoppas det gick bra med kakan! Så här är tanken med smöret: Det rumstempererade smöret vispas med sockret och 1 msk smör används till att smörja bakplåtspappret. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ska man klicka ner det rumstempererade smöret? När?
Lisbeth
Jag bytte ut 2 dl av mjölet till mandelmjöl, och flyttade långpannan till övre ugnen efter drygt halva tiden. Blev helt perfekt!👌
Inger